Primeur in Zottegem: FRUN, een sportieve en uitdagende activiteit voor vrienden of het ganse gezin!

DSC_5159

Zottegem, 12/08/2017 – Op zondag 27 augustus vindt in Zottegem de allereerste editie van de FRUN plaats. Een sportieve beleving voor het ganse gezin. “De F staat voor Family, Friends, Food en Fun. Je neemt deel als team en elk teamlid vervult een specifieke rol”, aldus bezieler Wim Duprez.

” Zo laten we ook de supporter laten we niet in de kou staan. De laatste jaren is er een sterke stijging in populariteit van loopwestrijden. Ook wij zijn op die trein gesprongen. De Wings for Life, de 20 km van Brussel, de Spartacus-run, de Beatrun, … ondertussen hebben we er al aan heel wat deelgenomen. We amuseren ons telkens ongelofelijk eenmaal we een wedstrijd hebben uitgelopen, MAAR … Lopen blijft een individuele aangelegenheid …”

“Ons gezin ziet ons één keer passeren op het parcours, onze niet-sportieve vrienden nemen niet deel en na de wedstrijd is er geen moment/mogelijkheid om na te genieten. Zo is het idee beginnen rijpen om een run te organiseren die verder gaat dan enkel lopen en waarbij we ook een totaalbeleving kunnen aanbieden aan iedereen. Wat is onze bedoeling? We willen een wedstrijd organiseren met een teamgeest die ook familie en vrienden aanspreekt. We willen een wedstrijd organiseren met een sterke lokale verankering. We willen niet enkel beroep doen op de sportieve kwaliteiten van de deelnemers, maar ook op hun intellectuele/zintuigelijke kwaliteiten. Zo gaan we een run organiseren die uniek is in zijn soort …”

Praktisch

Zondag 27 augustus, BEVEGEMSE VIJVERS zottegem

1 loper Parcours van 8 km Kijkt goed naar alles wat zij/hij tegenkomt
1 tot 3 wandelaars Parcours van 5 km Luisteren goed naar wat er verteld wordt
1 tot 3 speurders Blijven in het FRUN-dorp Gebruiken de 3 andere zintuigen

“Samen moeten alle teamleden dus de 5 zintuigen gebruiken om de FRUN tot een goed einde te brengen. Van zodra de loper en de wandelaar terug in het dorp zijn, moeten ze samen met de speurder 30 FRUN-vragen beantwoorden, vragen over zaken die elk op zijn domein met zijn zintuigen heeft waargenomen. Het klassement wordt bepaald door de tijd van de loper (50%) en de score op de vragen (50%).”

DSC_5180

Lokaal karakter

Het lokaal karakter van FRUN Zottegem is een belangrijke rode draad. “Het zijn lokale partners die het evenement mogelijk maken”, aldus Wim. “Het zijn lokale foodtrucks die in het FRUN-dorp het beste van zichzelf zullen serveren. Het zijn lokale verenigingen die meehelpen. Het is een lokale DJ die de muziek verzorgt. Het zijn lokale gidsen die de verhalen voor de wandelaars vertellen. Het is een lokale kunstenaar die de FRUN-trofee heeft gemaakt. … Van Zottegem of niet, jong of oud, mobiel of minder mobiel, … iedereen is welkom!”

Wat gebeurt er met de opbrengst?

“Ook hier trekken we het lokale aspect door. De FRUN wil investeren in de toekomst van Zottegem. Voor deze eerste editie hebben we gekozen voor speelplein ’t Hemelrijk, de plek bij uitstek waar kinderen van alle leeftijden hun vakanties doorbrengen. Samen met jullie willen we er voor zorgen dat het speelplein te allen tijde een superleuke en veilige plaats is waar alle kinderen fantastische momenten kunnen beleven.”

Meer info?

Website www.frun.be.

Frunnie

X