Vlierzele Sportief juicht: Kathleen pakt goud, Nele brons en Marie – Jeanne wordt 5 de in EK Masters in Aarhus

Nele en Kathleen in Aarhus EK masters 2017 (1)

Vlierzele, 15/08/2017 – Kathleen Steenhaut, Nele Hillewaere en Marie — Jeanne Buyle (VS) mogen fier zijn op hun prestaties in Aarhus (Denemarken), waar het EK Masters plaats vond (R 17).

Als Belgisch Veldloopkampioene 2017, had  Kathleen Steenhaut  onze nationale eer te verdedigen. Ze deed dit met bravoure. Ze wist haar dichtste belager op een 80-tal meter achter zich te houden. Bijgevolg mocht Kathleen Steenhaut voor de 2e keer tijdens het EK op het hoogste schavotje staan. Ze werd heel verdiend Europees Veldloopkampioene 2017 (categorie W50). Ook  Marie-Jeanne Buyle  mag terugblikken op een sterke prestatie. Ze klokte af op een mooie ereplaats. (5 de, categ. W65). Later waren alle ogen gericht op Nele Hillewaere. De 1500 m is haar sterkste nummer. Goud en zilver waren voor twee dames die pas “gepromoveerd” waren naar de categorie W50 (waaronder de wereldrecordhoudster 1500 m en 800 m). Nele Hillewaere mikte op brons. Opdracht volbracht, de bijna solo gelopen 1500 m in een goede 5’03”49 leverde de bronzen plak op. Vreugde alom in het Vlierzele Sportief —kamp.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   (Reporter 17, foto’s KS en LDW)