VIDEO: Over de Processie van Plaisance 2017 in Geraardsbergen

 

6-IMG_3173Geraardsbergen, 28/08/2017 –  Gisteren trok de alom gekende kermisprocessie door het oudste stadsgedeelte van de Mattentaartenstad. (KDP)

8-IMG_3161

Er werden, dit jaar, 44 verenigingen ingeschreven vooraleer de rondgang vanop de Markt naar de Brugstraat stapte om daarna langs de Grotestraat naar de Collegestraat en de Wijngaardstraat naar de Gentse Straat te stappen. Om vandaar verder te trekken langs de Gaffelstraat, de Karmelietenstraat, de Wijngaardbrug en een stukje van Denderstraat en Penitentenstraat te nemen; om dan de Nieuwstraat op te klimmen en via de Vredestraat terug, met het reuzenstel en het Schrijn, terug naar de Markt te trekken.

Daarna werd er duchtig Saint-Saucisse gevierd! Dit volksevenement werd terug op zijn plaats waar het ooit ontstond in de ‘Cerkel’, die nu ‘The Preacher aka Bar Provisoir’ noemt, gevierd! Dit nadat het de laatste 2 jaar naast de kerk in een tent doorging. Men kon er tot laat in de namiddag de strofen van het nieuwe, in het dialect gezongen, lied ‘Het Schraan’ horen ten hemel stijgen!

(Karel De Pelsemaeker)

X