“Zalig zotte Zottegemse Zomer”

Eindfeest Zibo

Zottegem, 28/08/2017 – Het Zottegems opvanginitiatief ZIBO van het Huis van het Kind ving deze zomer maar liefst 2129 kinderen op. Ook het afsluitend zomerfeest was een overdonderd succes. Kurt De Loor: “Ik ben een  fiere OCMW-voorzitter, die heel trots is op zijn Huis van het Kind-team omdat ze elk jaar een wereld van verschil beteken voor honderden gezinnen.”

Heel veel blije gezichtjes. Buikjes gevuld met popcorn, frietjes, ijsjes (uitgeschept door de OCMW-voorzitter), mocktails, cava, fruitbrochettes, etc! Energie verspeeld op het springkasteel, volksspelen, schmink, etc! Er was ook een leuke retrohoek waar een fotoshoot doorging. Als kers op de taart natuurlijk de grote ZIBOshow waar de kleinste vriendjes hun dansje opvoerden en een leuke modeshow met verschillende leuke kledingstukken uit Twinkeltje. Er werd afgesloten met een DJ-set van DJ Daddy Cool.

Het thema van de ZIBOZomer dit jaar was ‘reis door de tijd’. Dat viel duidelijk in de smaak. Elke week passeerde een andere periode in de geschiedenis de revue. Van de oertijd over de Romeinen tot de Middeleeuwen, de flower power, de nineties. Als echte tijdsreizigers vlogen onze allerjongsten door de eeuwen heen! Het programmaboekje zit in bijlage zodat jullie een beeld krijgen van alle activiteiten. Alle kinderen worden opgedeeld in verschillende groepen: +6 jaar zijn speelvogels, +4 jaar zijn clowns, 2,5 tot 4 jaar zijn kabouters. De activiteiten worden aangepast aan de leeftijd.

Zibo in cijfers

Juli:

1028 kindjes opgevangen, 179 unieke kindjes; eigenlijk zo goed als altijd volzet. Er wordt dan steeds een reservelijst aangelegd. Als er afzeggingen zijn, krijgen die kindjes ook een plaatsje!

Augustus:

1101 kindjes opgevangen, 176 unieke kindjes.

Reactie Kurt De Loor

“Ik ben een fiere OCMW-voorzitter ben die heel trots is op zijn Huis van het Kind-team omdat ze elk jaar een wereld van verschil beteken voor honderden gezinnen”, reageert Kurt De Loor. “Het Huis van het Kind slaat duidelijk aan. Elk jaar zien we dat er meer en meer gezinnen hun weg vinden naar het ZIBO. Het is een begrip geworden in Zottegem! Onze medewerkers zijn echt goud waard, ze bezorgen de kindjes de zomer van hun leven. Als je hier langskomt, zie je enkel blije gezichten. Samen met de speelpleinwerking en de sportvakanties bezorgen we elke zomervakantie duizenden kindjes een leuke vakantie. Een huzarenstukje! We moeten hier zeker de volgende jaren op blijven inzetten.”

X