Jong-CD&V Zottegem deelde fluorescerende klaparmbanden uit aan schoolgaande jeugd

dav

Zottegem, 01/09/2017 – Jong CD&V Zottegem deelde vanmorgen  fluorescerende klaparmbanden uit aan de leerlingen van SBS De Smidse in Erwetegem.

Persbericht

Traditioneel gaat op 1 september het nieuwe schooljaar van start. Een spannend moment, voor zowel de scholieren als de ouders. Voor Jong CD&V Zottegem is veilig naar school kunnen gaan zeer belangrijk. Om dat standpunt kracht bij te zetten voerden de CD&V jongeren actie aan SBS De Smidse in Erwetegem.

Jonah Penninck (Jong CD&V) is oud leerling van deze school. ‘Het voelt een beetje als thuiskomen,’ zegt hij. ‘Het doet me nostalgisch terugdenken aan de eerste dag van het nieuwe schooljaar, waarbij het toch altijd weer spannend was om de schoolkameraden terug te zien na een lange vakantie.’

Aan de schoolpoort van SBS De Smidse deelde Jong CD&V fluorescerende klaparmbanden uit aan de kinderen en de ouders: ‘Elke dag opnieuw nemen kinderen de bus, de fiets of komen ze te voet naar school’, zegt Jong CD&V voorzitter Robin De Cubber. ‘Er zijn ook nog steeds veel kinderen die ook door de ouders worden afgezet aan de schoolpoort. Al deze verschillende mogelijkheden zorgen voor een verkeersdrukte, en daarom is het zeer belangrijk dat kinderen goed zichtbaar zijn in het verkeer.’

Met deze actie hoopt Jong CD&V dat de kinderen in Zottegem een goede start kennen van het nieuwe schooljaar, met daarbij horend een veilig schoolbegin!

X