Xandro Meurisse won 100ste Stadsprijs Geraardsbergen

sized_1-RUDY3192

Geraardsbergen, 01/09/2017 – Xandro Meurisse won woensdag knap de 100ste editie van de Stadsprijs Geraardsbergen. (RS)

117 renners verschenen er aan de start, klaar om 15 keer De Vesten te trotseren in een wedstrijd van in totaal 165 kilometer. Vanaf ronde 1 kregen een groepje van veertien renners met o.a. J érome Baugnies, Kenny Dehaes, Pieter Serry, Jose Alvaro 10 seconden voorsprong. In die kopgroep zaten twee renners van Wanty-Groupe Gobert en in de achtervolgende groep nog eens vijf ploeggenoten van J érome Baugnies en Kenny Dehaes, dat groepje bestond uit twaalf renners.

In ronde 3 kregen de twaalf achtervolgers aansluiting bij de kopgroep die zo 26 renners telde. In ronde 4 fietsten ze 15 seconden voorsprong op vijf achtervolgers bij elkaar, het peloton volgde op 50 seconden. Uiteindelijk kregen de 5 aansluiting bij de leiders, zodat de kopgroep 31 renners telde, waarvan maar liefst 9 renners van Wanty-Groupe Gobert. Met nog 7 ronden te gaan had het peloton een achterstand van 2 minuten en 40 seconden voorsprong.

Er waren toen nog 86 renners in koers. In de kopgroep losten 3 renners en met nog 2 ronden voor de boeg viel de kopgroep helemaal uit elkaar. We kregen zo 8 leiders: Lautent Evrard, Thomas Degand, Edward Walsh, Pieter Serry, J érome Baugnies, Berden De Vries, Jarno Meijling Gmelich en Xandro Meurisse. Op een drietal kilometer kon Xandro Meurisse zijn kompanen achter laten en komt solo aan  voor Jarno Mmeijling Gmelich en Berden De Vries.

Uitslag

1 Xandro Meurisse — 2 Jarno Meijling Gmelich — 3 Berden De Vries — 4 J érome Baugnies — 5 Pieter Serry — 6 Edward Walsh — 7 Thomas Degand — 8 Laurent Evrard — 9 Guillaume Van Keirbulck — 10 Cristian Raileanu.

(Rudy Schietecatte)