Fotoreportage Gijzel Kirmesse 2017: gezelligheid blijft de rode draad  

DDL kermis gijzenzele 3

Gijzenzele, 30 augustus 2017. ‘Gijzel Kirmesse baadde in de stralende zon, aangename zomerse temperaturen. De kirmesse bracht alweer veel volk op de been. Gijzel Kirmesse is een belevenis. Het was zalig toeven in Gijzenzele. Vrolijke sfeer. Zomers genot. Met veel dank aan het platform van de Gijzenzeelse verenigingen, dat nog maar eens met een prachtaffiche uitpakte. De unieke gezellige sfeer, de verklaring waarom Gijzel Kirmesse blijft aanspreken. (R 17, foto’s DDL).

Waar vinden muziek- en sportliefhebbers, smulpapen, rommelmarktfanaten, Bourgondi ërs, slapelozen, nachtraven, de nog — eentje — en dan — ben ik weg — mensen elkaar? Op Gijzel Kirmesse natuurlijk. Een hoogfeest met muziek, animatie, expo, sport, en zo veel meer…dat is wat Gijzel Kirmesse de massa feestgangers BOOD. Wekenlang werd uitgekeken naar Gijzel Kirmesse 2017. De typische spanning die alleen Gijzenzele kent, was voelbaar. Er werd tegen de klok getimmerd en gebouwd. Donderdag was het nog één keer slapen, en op vrijdag 25 augustus nam het feestgedruis Gijzenzele over. Het platform van de Gijzenzeelse verenigingen, een gedreven team, heeft letterlijk en figuurlijk hard gezweet voor deze Gijzel Kirmesse. Het programma werd maandenlang voorbereid, er werd keihard gewerkt aan deze editie 2017. De kirmesse werd een mooi succes. De organisatoren wilden alweer de ‘kirmesse’ aantrekkelijk maken en hadden daar veel voor over. Het publiek mocht snoepen van een brede waaier activiteiten.

De Gijzenzelenaars zelf kijken uit naar hun kirmesse. De ongeveer honderd medewerkers zijn betrokken bij de organisatie en de uitwerking. Uniek, mag je dit noemen. Ze hebben er hun handen mee vol. Ze doen het met hart en ziel. Want ze zijn niet alleen trots op hun kirmesse, ze willen het voor geen geld ter wereld missen. Ze leven er elk jaar naar toe. Ze zijn de protagonisten van het hele gebeuren. Het is ‘hun’ feest.

Veel muziek

Veel muziek vloeide alweer als een rode draad doorheen het welgevuld programma. Tijdens ‘Gijzel Kirmesse 2017’ stonden mega goede bands en muzikaal talent op het podium. Muziek maestro met DJ Sven ORNELIS, AB Nono, Con Animo, Jan Parent met Elisa, Zippora en Annelies, Dietwin De Jodelaar, Paul Severs, De Helaasheid der Zingen, dj Geert, dj Boer Boerie, Kurt Burgelman, Wim Claeys. Met veel optredens, het   kaarten, poolbiljarttornooi, fuiven, wielerwedstrijden voor gentlemen, elite zonder contract en beloften, friet met stoverij, rommelmarkt, expo Gijzelse commerçanten, cava bar, ‘t Gijzelaarke, hoeve-ijs, kinderanimatie, rondgang reuzen, clown Bobo, kermismededelingen van de ‘sjampetter’, kermisbarbecue, petanquetornooi, Gijzelquiz met de Gijzelse Wijzen, eten en drinken (het Gijzelaarke viel fel in de smaak), kreeg je op   Gijzel Kirmesse een zalige cocktail, een mengeling van breed amusement, cultuur, sport naar ieders smaak. H éél gevarieerd, zo mogen we het programma 2017 van ‘Gijzel Kirmesse’ omschrijven. In Gijzenzele waakt men erover dat een aloude traditie niet teloorgaat. De zielendienst voor de overleden parochianen wordt al h éél lang in eer gehouden. Voor de expo ‘Gijzelse commerçanten’ werd door het Gijzels Genootschap van de Kerkuil uniek materiaal samengebracht. Het Genootschap mocht in de Sint — Bavokerk een ruim belangstellend publiek ontvangen (ongeveer 400 geïnteresseerden). Met de expo werden aloude foto’s en herinneringen uit vervlogen tijden opgehaald.

We steken graag nog maar eens de loftrompet over het platform van de Gijzenzeelse verenigingen. Chapeau wat ze doen voor de uitstraling van Gijzenzele. Al wie neerstreek in Gijzenzele kwam in een gezellig nest terecht. De organisatoren weten hoe een mens op het einde van de zomer wil genieten met zon, familie, vrienden, kennissen,…De zomer liep op haar laatste (bruine) benen, en tot grote vreugde kwam een massa volk de deur uit om zich op Gijzel Kirmesse nog eens goed te amuseren. Het ‘dreamteam’ van Gijzel Kirmesse hoopt u op de editie 2018 weer te mogen ontvangen.

                                                                                                                                                                Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle

X