Markant Oosterzele opent nieuw werkjaar met cabaretier Wim Claeys

DDL oosterzele groepsfoto bestuur markant 2015

Oosterzele, 04/09/2017 – Het bestuur van Markant Oosterzele stapt op woensdag 13 september om 20 u het nieuwe werkjaar in met rasechte Gentenaar Wim Claeys. Voorzitster Rita Lust stelt op de openingsavond van het nieuw seizoen het jaarprogramma 2017 — 2018 voor. (R 17)

In het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke, brengt cabaretier, muzikant en folkzanger Wim Claeys een avond vol Gentse verhalen en folksongs die uitnodigen om mee te zingen. Na zijn optreden volgt een receptie. Zijn liefde voor muziek en de stad Gent zit er al van jongs af aan in. Wim Claeys groeide op in een familie waar dialect spreken als een erezaak werd beschouwd. Er werd naar de platen geluisterd van Romain De Coninck en Walter De Buck, zijn jeugdheld. Hij ontmoet Walter die hem zegt: ‘Gij zou wa meer moeten zingen gij’. Ze toeren samen met de voorstelling ‘Idool 1900’ langs de Culturele Centra van Vlaanderen. In 2015 was Wim Claeys de eerste laureaat van de ‘prijs Walter De Buck’. Deze prijs werd hem toegekend op de eerste Gentse Feesten zonder Walter. Tijdens de voorbije Gentse Feesten presenteerde Wim Claeys met veel succes vanuit het hartje van de Gentse feesten op Sint-Jacobs: ‘Es ‘t er iets te doen misschien?’, dat elke dag uitgezonden werd op AVS.

Schrijf in

Info en inschrijvingen voor 11 september bij Marianne Bombeke,  blondeel.bombeke@telenet.be, 09 / 362 94 28. Deelnemen kost 6 euro (voorstelling, drank en hapjes). Nieuwe leden zijn van harte welkom. Bij Markant Oosterzele ben je als dame echter nooit te jong of te oud. De leeftijd schommelt tussen de 30 en de 75 jaar. Op een aantal activiteiten zijn ook de partners welkom. Het dreamteam van Markant Oosterzele, met Rita Lust, Marianne Bombeke, Nicole De Clercq, Karine Berckmoes, Marleen Vermeire, Christina Bergmans en Martine Van Peteghem zal je graag verwelkomen op woensdag 13 september.

(Reporter 17, foto Danny De Lobelle)