Junioren Moortsele: Eerste zege voor Maxwell De Broeder na millimeterspurt

2017 09 02 moortsele kermis koers juniores (1)

Moortsele, 05/09/2017 –  Met een veertigtal deelnemers aan de start mochten de organisatoren van Cyclo Moortsele tevreden zijn. Ook de kwaliteit van het deelnemersveld mocht er zijn met o.m. de winnaar van Nokere Koerse: Arne Marit. (EDC)

Reeds van bij de aanvangsronde trok Maxwell De Broeder al eens goed door. Hij kreeg onmiddellijk het gezelschap van de ploegmakkers van het VD Hauwe cycling team: Gilles De Wilde en  Guus Van Dorpe. Dit trio verstond elkaar zeer goed en reed al gauw een halve minuut weg van de rest. In het peleton zag men het gevaar niet onmiddellijk in en bleef iedereen wat de kat uit de boom kijken. Simon De Graeve, Tycho Roeland en Jonas De Feyter waagden een poging maar zagen de leiders toch nog verder van zich wegrijden. Ook Arthur Senrame, Ruben Van Eeckhoudt en Matisse Beyens probeerden het op hun beurt, maar ook zij slaagden er niet in om de kloof kleiner te maken. Het trio vooraan liep zelfs verder uit tot meer dan anderhalve minuut. Het sein voor een negental renners om er toch nog iets van te maken. Gondry, Van Eesbeek, Beyens, Reuvers, Oosterlinck, Van Eeckhoudt, Delaere en Verleyen reden weg van het peleton. Enkel Arne Marit kon de sprong nog maken naar dit achtervolgend groepje. De leiders bedreigen zat er echter niet meer in, want die hadden ondertussen al een voorsprong van twee minuten bij elkaar gefietst.

Bij het ingaan van de allerlaatste ronde kregen we plots een nieuwe situatie vooraan. De Broeder had nog eens versneld en daardoor had Van Dorpe de rol moeten lossen. Een spurt met twee zou dus beslissen wie de winnaar in Moortsele zou worden. Beide renners zetten zo goed als gelijk hun eindspurt in. De Wilde leek het te gaan halen, maar moest uiteindelijk heel nipt de zege aan De Broeder laten. Guus Van Dorpe werd na een heel knappe wedstrijd derde en mocht even later mee op het podium. Arne Marit reed nog een heel sterk einde en kon uiteindelijk beslag leggen op de vierde plaats voor De Laere, de Nederlander Reuvers en Verleyen. Voor De Broeder was het zijn eerste overwinning van het seizoen. “Ik zat vandaag nog heel fris op het einde mede doordat ik terugkom van een lange revalidatie en ik nog niet zoveel heb gekoerst. Op het einde voelde ik me de sterkste en trok nog eens goed door. Gelukkig kon ik het uiteindelijk ook nog nipt afmaken in de spurt tegen Gilles De Wilde”, aldus de super gelukkige winnaar.

(Erwin De Clercq)

2017 09 02 moortsele kermis koers juniores (4)

 

Uitslag

1 DE BROEDER  Maxwell

2 DE WILDE  Gilles

3 VAN DORPE  Guus +0 ´48″

4 MARIT  Arne +2 ´32″

5 DELAERE  Jonas

6 REUVERS  Kevin (NED)

7 VERLEYEN  Mauro

8 VAN EESBEEK  Yelle

9 VAN EECKHOUDT  Ruben

10 GONDRY  Quinten

11 BEYENS  Matisse

12 OOSTERLINCK  Daan +2 ´45″

13 SENRAME  Arthur +6 ´48″

14 ROELAND  Tycho

15 DE GRAEVE  Simon

X