Zonnegem zet enkele deuren open voor  Open Monumentendag

unnamed (2)

Sint-Lievens-Houtem, 05/09/17 – Heemkunde Sint-Lievens-Houtem  biedt een fraai programma aan voor 10 september 2017, op de Vlaamse Open Monumentendag. Ze doen dat samen met de VZW Oude Brouwerij van Zonnegem. (HDK, foto’s L.A.M.P. en Heemkundig St.L.Houtem )

Heemkunde Sint-Lievens-Houtem is een heemkundige- en ergfoedvereniging voor alle deelgemeenten van Sint-Lievens-Houtem. Voorzitter is Ignace Van der Kelen, ondervoorzitter is Dieter Waterloos, secretaris is Geert Coppens, penningmeester is Christiane De Landsheer, verder zijn er de bestuursleden zijn Willy Faes, Martine Landuyt,Marleen Leus, Jan Mertens, Marie-jeanne Pede en Wilhelm Van de Bremt.

De Zonnegemse Stefanuskerk staat open voor het publiek en om 10uur is er een boekvoorstelling  van “De geschiedenis van Zonnegem” gevolgd door een rondleiding. Van 11 tot 12 uur is er orgelmuziek te beluisteren. Om 13 uur is er een aperitiefconcert La Boulanegrie du Jazz. De rondleiding in de oude brouwerij mag je niet missen want ze bevat heel wat historische anekdotes. De brouwerij en de parochiekerk zijn elkaars buren en dus is het volgen van een rondleiding in de Stefanuskerk geen moeite, enkel het hoekje om, waar de rondleiding start 14.30 uur. Opnieuw naar de brouwerij  waar er een optreden is van Les Busiciens, en wie de eerste rondleiding gemist heeft kan om 16.30  de historische rondleiding volgen met nog eens een optreden van Les Busiciens om 18uur om af te sluiten.

Omdat een Open Momumentendag  ook een gezellige dag moet zijn met vrienden en sympathisanten van cultuur en erfgoed muziek en geschiedenis, hebben de organisatoren gezorgd voor terrasjes met eten en drinken, met kinderanimatie en zelfs met een cocktailbar, of anders gezegd er is geen reden om die dag thuis te blijven…

(Herman De Knijf  Foto’s Heemkundig St.L.Houtem en L.A.M.P