“Voorstel N-VA? Politiek spelletje!”

20662420_10211905840874187_999374946_o1

Zottegem, 12/09/2017 – Burgemeester Jenne De Potter reageert scherp op het voorstel van N-VA om de aanvraag voor Dance D-Vision 2018 op de gemeenteraad van volgende week te agenderen. (foto PV)

Veel heeft te maken met het verbod op sterke drank waar de organisator van Dance-D-Vision mee geconfronteerd wordt. Hij liet na editie 2017 weten dat hij conclusies zou trekken uit een nieuw verbod in 2018.

In het persbericht dat oppositiepartij  N-VA Zottegem in de vooravond rondstuurde (u kan het via de link lezen), liet raadslid  Matthias Diependaele verstaan dat “het onaanvaardbaar is dat er verschillende regels zouden gelden voor verschillende organisatoren. Een stadsbestuur kan het niet maken om aan de ene organisator meer toe te laten dan aan een andere. Ook al staat die dichter bij het stadsbestuur….”

 

Burgemeester Jenne De Potter verwijst in een reactie naar het rapport van de veiligheidscel (met politie, brandweer…) na editie 2016 dat een verbod op sterke drank adviseerde. “Het verbod werd daarna goedgekeurd in de gemeenteraad”, aldus burgemeester De Potter. “Voor alle duidelijkheid ook door N-VA. Het advies van de veiligheidscel over Dance-D-Vision 2017 wordt pas in oktober gepresenteerd, dus ik begrijp echt niet hoe N-VA het in haar hoofd haalt de aanvraag nu al te willen stemmen, zonder dat de veiligheidscel daarin betrokken wordt dus. Ze spelen een politiek spelletje. Als stadsbestuur hebben wij helemaal geen voorkeur wat festivals betreft en willen wij net als vele anderen dat Dance-D-Vision in Zottegem blijft. Ze kunnen op onze steun rekenen, maar tegen het advies van de veiligheidscel ingaan doen wij niet.”

(foto Philippe Velghe)