Assistentiewoningen rijzen de pan uit: 42 nieuwe in Oosterzele

DDL scheldewindeke grootbewijk bouwproject (15)

Oosterzele, 08/10/2017 – Gisteren vond in Scheldewindeke, deelgemeente van Oosterzele de eerstesteenlegging plaats van Residentie Zilverblad, een modern nieuw te bouwen complex van 42 assistentiewoningen op de zorgsite Groot Bewijk. Eerste schepen Christ Meuleman zal er samen met de initiatiefnemers aanwezig zijn om mee het belang te benadrukken van woonprojecten die de levenslange zelfredzaamheid van senioren ondersteunen. (DDL)

In een Vlaanderen dat tegen een dreigend tekort aan kwalitatieve seniorenhuisvesting aankijkt, moet Residentie Zilverblad een voorbeeld worden van het zorgwonen van morgen. Het “zorgwonen” wordt ingevuld door de nieuwbouw van RVT OLV Ter Veldbloemen (60 bedden) en 42 aanleunende assistentiewoningen, alsook door de oprichting van 44 appartementen voor personen met een niet aangeboren hersenletsel, en die nog zelfstandig kunnen wonen. Deze zullen gerealiseerd en verhuurd worden door sociale huisvestingsmaatschappij Denderstreek ism OC De Beweging, die op het gelijkvloers een dagcentrum zal bouwen en uitbaten. Daarnaast zal huisvestingsmaatschappij KLE Het Volk 18 sociale Koopwoningen realiseren (start der werken augustus 2018) en de Merelbeekse Sociale Woningen    in eerste instantie 17 huurwoningen in 2018 (in latere fases nog 39).

Planning

1 september start der wegenis

2 assistentiewoningen 7 sept 2017

3 RVT vootjaar 2018

4 koopwoningen augustus 208

Info op      www.zilverblad.be  en gemeentelijke website.

DCIM100MEDIADJI_0016.JPG

Danny De Lobelle.

Zilverblad stelt zichzelf voor…

Mooi, comfortabel en sociaal actief leven

Bij het ontwerp van de appartementen is bijzonder veel aandacht besteed aan het cre ëren van een stijlvolle leefomgeving waarin senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. De tijdloze interieurinrichting gaat gepaard met ergonomisch comfort. Een nieuw aangelegd wandel- en fietspad verbindt de zorgsite met de dorpskern van Scheldewindeke en alle openbare transportverbindingen, wat een zelfstandig en actief (sociaal) leven mogelijk maakt.“Het gebouw is niet opgevat als een zorginstelling, maar als een modern appartementencomplex met veel natuurlijke lichtinval, een ruimtelijk gevoel en mooie priv éterrassen.”  Thomas Vande Vyvere (project Zilverblad)

Zorgsysteem op maat

Het volledige appartementencomplex is opgebouwd volgens de striktste en modernste normen voor erkende assistentiewoningen. Alle appartementen zijn volledig aangepast aan (tijdelijk) minder mobiele mensen, én staan 24/24 in verbinding met het noodoproepsysteem van het nabijgelegen woonzorgcentrum. De complete zorgdienstverlening wordt daarbij gegarandeerd door VZW Groep Sint-Franciscus, sinds decennia een gerenommeerd expert in persoonlijke zorg en begeleiding.    “Naast de basisdienstverlening met o.a. een woonassistent en noodpermanentie, hebben de bewoners ook toegang tot bijvoorbeeld poets- en strijkdiensten, warme maaltijden aan huis, enz..”

Fiscale voordelen en verhuurgarantie

Doordat de appartementen wettelijk erkend zijn als assistentiewoning, genieten kopers van een verlaagd btw-tarief en registratierechten en vrijstelling van onroerende voorheffing. Voor wie wil verhuren, is de bezetting in de eerste 12 maanden gegarandeerd.

DDL scheldewindeke grootbewijk bouwproject (9)