Oudste vereniging van Zottegem gehuldigd!

IMG_1380

Zottegem, 10/10/2017 – Gisteren werd Boldersmaatschappij ‘Moed en Volharding officieel ontvangen in A.C. Sanitary door het schepencollege.

Bolders 2

Burgemeester Jenne De Potter feliciteerde hen met hun 145-jarig bestaan. Daarmee is de boldersmaatschappij de oudste nog actieve vereniging van Zottegem. De vereniging werd opgericht in 1872 en kende tot nu toe slechts 4 voorzitters. Ze spelen nog iedere maand het bolspel, nu in café ‘De Luchtbal’. Opvallend: in de statuten is voorzien dat de boldersmaatschappij maximaal 24 leden mag tellen en enkel mannen toegelaten zijn. Voor de officiële ontvangst hadden de leden hun traditionele plechtige kledij bij: bolhoed en paraplu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X