Springlevend: De Beiaard laat 2.000.000 keer van zich horen

beiaard IMG-20171018-WA0004

Vlaamse Ardennen, 19/10/2017 – De lezers maken de krant.  De gewaardeerde papieren uitgave van De Beiaard is sinds 1902 een uithangbord van de Vlaamse Ardennen. Nadat de boeken eind 2016 werden neergelegd verzamelden redacteurs, schrijvers, fotografen en columnisten zich vrijwillig rond journalist Pieter De Valkenaere en bezorgden de krant een nieuw elan. En er is m éér… er is toekomst.

In elke stad van Zuid-Oost-Vlaanderen blijven reporters het nieuws van hun stadsgenoten verzamelen en doorgeven aan de eindredactie. De meer dan 3600 berichten op de website werden de afgelopen maanden ruim 2.000.000 keer bekeken, los van de vele bezoekers op social media.

De papieren krant wordt gemist.

Ken je de geschiedenis? De Beiaard was een wekelijkse krant waarvoor mensen graag nog een abonnement namen of in de losse verkoop hun exemplaar gingen halen. Vandaag lijkt dat economisch niet meer haalbaar?

Neem je eigen toekomst in handen.

Vandaag bouwen wij, de vrijwilligers, onder leiding van een journalist, aan de toekomst van jullie regionale persuitgave. Samen vormen we een collectief dat van overal in ruime regio beelden en nieuw verzamelt.

De Beiaard is meer dan nieuws.

In de krant leest u de leukste verhalen: wekelijkse column van Anny Bert, E-Mail uit Goeferdinge, de Zottegemse Koekelarings, vervolgverhalen van Mike Vanderroost, maatschappelijk inzicht door Julien Borremans, schelmerij van Sjarel Klak en nog veel meer.

Fotografen brengen de mooiste beelden: natuur, evenementen, sport,… elke fotograaf heeft zijn specialiteit. Zij brengen de regio en jullie activiteiten weer tot leven.

En morgen?  

Dat leest u in De Beiaard want lezers maken de krant.

Volg ons ook op social media.

SjK


(De afbeeldingen op deze pagina zijn een willekeurige selectie uit De Beiaard.)