Pyromaan aan het werk op Mijnwerkerspad?

22555051_10210728713836285_8506166686074970750_n

Brakel, 20/10/2017 – Sinds enkele weken worden aan het Mijnwerkerspad bromfietsen gestolen en in brand gestoken. De burgemeester en de politie doen een oproep naar getuigen.

 

 

Deze week werd een bromfiets uitgebrand teruggevonden op het Mijnwerkerspad. Twee weken geleden werden er ook al twee bromfietsen uitgebrand teruggevonden. Deze werden kort daarvoor gestolen uit de gemeentelijke loods. Drie weken geleden werd een niet uitgebrande bromfiets gevonden waarvan de eigenaar zich nog niet gemeld heeft. Het zou goed kunnen dat die bromfiets ook in brand zou gestoken worden, maar dat de dader werd opgeschrikt.

De politie is een onderzoek gestart, voorlopig zonder spoor. Waarnemend burgemeester Stefaan Devleesschouwer (Open VLD) doet een oproep naar getuigen en naar de eignaars om zich te melden. Bellen kan naar het nummer van de lokale politie (055/ 42 60 00) of naar het noodnummer 101.

“Op brandstichting staan zware straffen”, klink het nog bij Devleesschouwer. “Art. 510. Met (opsluiting) van vijftien jaar tot twintig jaar worden gestraft zij die in brand steken : gebouwen, bruggen, dijken, straatwegen, spoorwegen, sluizen, magazijnen, werkplaatsen, loodsen, schepen, vaartuigen, rijtuigen, wagons, vliegtuigen of andere kunstwerken, bouwwerken of motorvoertuigen.”