Lezersbrief: “Kan de uitstraling van Stad Zottegem jullie eigenlijk een barst schelen?”

16997949_10154240748742541_1739969375730094889_n (1)

Aan de heer burgemeester en schepenen van Zottegem: Geachte politici,
Voor de zoveelste maal doe ik boodschappen in onze eens zo leuke stad en stel ik mij de vraag of jullie dit soms ook wel eens doen.

De handelaars doen meer dan hun best om hun klanten vriendelijk te ontvangen en te bedienen…. helaas blijft het niet plezant rondlopen: vuil – rondslingerende vuil en postzakken – onkruid – zand alom …. ( alleen al rond het stadhuis op de markt ! ) de overige plaatsen zijn te veel om op te noemen – nadarhekkens die midden op de voetpaden blijven staan – de manier waarop panelen met berichtgeving geplaatst worden ( Egmontkasteel) ontsieren onze stad en zorgen voor een uiterst onaantrekkelijk beeld waardoor mensen onze stad steeds meer en meer mijden! Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat het welzijn en de uitstraling van onze stad jullie geen barst kan schelen.  Ik wil nog opmerken dat ik bijzonder veel respect heb voor de mensen van de stad die rondlopen en de opkuis doen – helaas blijkt dit onvoldoende -ze zijn allicht met te weinig en beschikken misschien niet over het nodige materiaal. Het is echter in de eerste plaats aan het stadsbestuur om ervoor te zorgen dat onze stad proper -leefbaarder -aangenamer en aldus ook veiliger kan worden!

Sabine De Maesschalck-Zels