Toneelkring Die Bronne uit Sint-Lievens-Esse brengt Alfa & Julia

DSC_0501.JPG

Sint-Lievens-Esse, 26/10/2017 –  Met de stellingen hierna lag het voor de hand dat  toneelkring  Die  Bronne  vroeg of laat een toneelstuk in een gekkenhuis zou opvoeren. En dit jaar is het zover met  Alfa en Julia.  Een komedie van Bruno Timp in een regie van Karine Bauwens.

  • Het leven is een schouwtoneel. Elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel
  • Wie durft beweren dat hij/zij perfect normaal is, zeker in een groep waar mensen creatief bezig zijn. Ik wil trouwens in het midden laten of we horen te streven naar normaal zijn”

Voor een stuk in een gekkenhuis was de casting ook niet zo moeilijk. Die Bronne enigszins aan herbronning, met een mix van nieuwelingen en ervaren spelers.

Het plot speelt zich af in een psychiatrische afdeling. In het “zothuis” dus. Op een dag komt een psychiater bij pati ënten en personeel aanzetten met een nieuwe therapie: een toneelstuk op poten zetten. Wat daar therapeutisch aan is, legt hij zelf wel uit. In ieder geval heeft hij zijn oog laten vallen op een ware klassieker: “Romeo en Julia” van William Shakespeare. Dat de hele zaak niet verloopt zoals hij het zich had voorgesteld, ligt nogal voor de hand. Gelukkig hoeven we geen getuige te zijn van de repetities, maar maken we meteen de voorstelling mee.

Praktisch

Waar?

Sint-Lievenskring, Sint-Lievensplein, Sint-Lievens-Esse

Wanneer?  

10, 11, 18, 25 nov 20:00; 19 nov 15:00.

Tickets?

Prijs:  8 € (-12: 5 €) en kunnen bestelde worden online (https://sites.google.com/site/diebronne/) of per telefoon (0468 13 74 49).

X