Try – out in GC De Kluize Scheldewindeke: Nele Bauwens stoomt zich klaar voor ‘Wat een geluk’

DDL nele baunens wat een geluk (2)

Scheldewindeke, 21 oktober 2017. Cabaretière Nele Bauwens hield in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke een try — out van haar spiksplinternieuwe voorstelling ‘Wat een geluk’. De première is voorzien op 10 november 2017. (R 17, foto’s DDL).

Ook in ‘Wat een geluk’, de tweede solovoorstelling van Nele Bauwens, blijft de pittige en charmante Nele Bauwens (in opvallend knalrood modieus jurkje) cabaret maken met een grote C. De klasse drijft boven. Zeker weten, eens de try-outs voorbij, dat ‘Wat een geluk’ een sterke voorstelling wordt. In haar show combineert Nele Bauwens theater, zang en cabaret. Ze zoekt vlug interactie met het publiek. Humor staat bovenaan op haar agenda. Haar sublieme liedjes zijn op hoog niveau. De chemie tussen Nele Bauwens en het publiek zit goed. De ingredi ënten die van haar eerste voorstelling ‘Ik moet beter luisteren’ een groot succes maakten, zijn in ‘Wat een geluk’ grotendeels dezelfde. Er is plaats voor humor, zang, autobiografische vertellingen. Op het podium een Wurlitzer piano en een Nele Bauwens die er alleen voor staat, het blijft een krachttoer. Niet voor doetjes, dus. Ze steekt ruim één uur lang veel energie in haar onewomanshow. Nele bleef zich afsloven. In ‘Wat een geluk’ worden veel situaties opgeklopt, het leidt tot hilariteit. Charme ligt verscholen onder het vel van Nele Bauwens. Ze is scherp. Gefocust. Open van geest. Geestig. Ze laat meermaals de spots mee dartelen op een vinnig tempo. Ze valt nooit stil. Hier en daar zijn er nog stukjes die nog verfijnd moeten worden.

‘Moeten alle vrouwen moeder zijn’?
De hele wereld heeft kinderen. Behalve Nele Bauwens. Moet zij daarom integraal gek worden? Of kan ze juist verlicht ademen? Moet ze luisteren naar haar meedogenloze vriendinnen, die al baby’s op hun armen dragen? Moet zij de schuld geven aan haar levensgezel Pierre, die alvast is beginnen powertrainen? Of moet ze helemaal niets doen en gewoon genieten van iedere dag? Want ja, — zo te zien op het podium – gelukkig is ze wel Nele Bauwens. Binnenkort begint haar tournee, wie Nele Bauwens aan het werk zag in GC De Kluize zal het beamen, ze zal er staan. Het wordt een sterke voorstelling. Een sterke persoonlijkheid en talentrijk. Finaal, tot grote opluchting van Nele Bauwens, het publiek bedankte met een stormachtig applaus. Stond in GC De Kluize een klasse dame te performen?   Alleszins.
                                                                                                                                                                                                                                               
Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle
X