Twee Oosterzelenaren op de koffie bij Koning Filip

unnamed

Oosterzele, 26/10/2017 –  Twee Oosterzelenaren trokken eind augustus samen met minister van jeugd Sven Gatz en 5 andere jongeren door de bergen van Corsica.

Het gezelschap ploeterde zes loodzware dagen met de rugzak van  Bavella  naar  Vizzavona. Onderweg kwamen de jongeren en de minister voor heel wat verrassingen te staan, van ondrinkbaar water tot stappers voor wie trektochten in de bergen geen spek voor de bek bleken.Ook koning Filip hoorde over het avontuur van De  Corsicanenen nodigde hen, gisteren uit op de koffie, voor een gesprek  over hun ervaringen onderweg, maar ook over vriendschap en hun kijk op de samenleving.

De zes jongeren, tussen 18 en 26 jaar oud, verschillen in zowat alles. Maar één ding hebben ze gemeen: ze zetten zich in voor anderen. Voor een jeugdbeweging of een jeugdhuis, voor vluchtelingen of kwetsbare jongeren, …. Dit leverde interessante gesprekken op die vaak op het scherp van de snee verliepen.  

unnamed (1)

E én van de jongeren was Simon Van Der Spiegel. Hij is gepokt en gemazeld in het jeugdwerk. Deze 23-jarige student leraar staat al 8 jaar in de leiding van Chiro  Balegem  en was er groepsleider. Hij is ook hoofdmonitor op de speelpleinwerking en werkt als vrijwilliger mee in het jeugdhuis. Daarnaast is hij  co-voorzitter  van de Jeugdraad.  

Open  Vld  plus fractieleider Filip Michiels was de tweede  Oosterzelenaar  in het gezelschap. Hij is beroepshalve raadgever jeugd van minister Sven Gatz en stond o.m. in voor de praktische regelingen van de trip, samen met zijn collega Peter, ook wel ‘de grijze man’ genaamd.  

De tochtavonturen van de minister en de jongeren naar Corsica   zijn verschenen in een boek “SnapWhat  Minister” Het boek — opgetekend door Peter Dejaegher ‘de grijze man’ combineert het relaas van de avonturen onderweg met de weerslag van boeiende toekomstgesprekken met de jongeren ’s avonds voor het slapengaan.  

Praktisch

Snapwhat  minister? Sven Gatz en de  Corsicanen. Zes  millennials  en een minister op zoek naar de toekomst van de samenleving’, is te koop in de boekhandel en kost € 19,99 ook online te verkrijgen via:  https://www.lannoo.be/nl/snap-what-minister

X