Eindelijk nog eens winst voor OLSA

DSC_0896

07/11/2017 –  K.OLSA Brakel-K.SV. Bornem 2-0.  OLSA had af te rekenen met enkele afwezigen. Ringoot en Cornelis waren geblesseerd, Lambrecht was geel geschorst. Positief nieuws was dan weer dat De Coene na lange inactiviteit opnieuw beschikbaar was. (R18)

Tegen het lager gerangschikte Bornem nam de thuisploeg onmiddellijk het heft in handen. Op voorzet van Hebbelinck pakte Achahbar uit met een vluchtschot, doelman Meeus was bij de pinken. Enkele minuten later prikte Makonga-Tara op aangeven van Achahbar van kortbij net naast. Hebbelinck schoot na voorbereidend werk van Goossens de bal tegen een bezoekende verdediger en Meeus bracht redding toen Delie een Bornemse terugspeelbal kon onderscheppen, de match was amper tien minuten oud. Ook Achahbar zag nog eens een poging overvliegen. Een doelpunt kon niet uitblijven. Een kortgenomen hoekschop tussen Hebbelinck en Achahbar werd door deze laatste aan de eerste paal gedropt, Makonga-Tara kende ditmaal meer geluk en tikte de bal tegen de netten. 1-0 na 14’. Korte tijd nadien bediende Pauwels Achahbar die van op de rand van de grote rechthoek net naast besloot. Op het halfuur een eerste bezoekende bal die richting Brakels doel uitging, doelman Otte kende geen probleem met de vrije trap van Van Den Eynde. Toch kon OLSA nog voor de pauze de score verdubbelen. Een verre bal belandde bij Delie, de Brakelse spits omspeelde de uitgekomen bezoekende doelman en schoof het leder beheerst binnen. 2-0 na 32’. Dicht tegen het einde van de eerste speelhelft nam bezoeker Van Den Eynde Otte op de korrel, het Brakelse sluitstuk hield zijn netten schoon.

Na de pauze bleef het lange tijd windstil. Op het uur diende de bezoekers hun doelman te vervangen nadat die bij een interceptie slecht was neergekomen, wat later kwam bij de thuisploeg Kabanda in voor Hebbelinck. De eerste actie van Kabanda zorgde meteen voor doelgevaar, hij lanceerde Delie maar invallersdoelman De Bleser kwam gepast uit. Met nog een kwartier te spelen verving De Lange Delie. Haezebroeck lepelde de bal voor doel, De Lange kopte voorlangs. De invallers bleven het goed doen. Kabanda ontdeed zich met een knappe beweging van zijn tegenstander en legde de bal terug, De Lange kon er net niet bij, Haezebroeck stond iets verderop en knalde pal tegen een Bornemse verdediger. Met nog tien minuten te spelen toonde De Bleser opnieuw zijn kunnen op een schot van De Lange. Ook in de slotminuten kreeg de thuisploeg nog een paar kansen. Op aangeven van De Lange probeerde Achahbar het met een omhaal, de bal ging over. Een paar minuten later waren de rollen omgekeerd, Achahbar legde terug voor De Lange maar opnieuw had de bezoekende doelman een knappe redding in huis. De Lange blesseerde zich bij die fase aan de knie en diende van het terrein geholpen te worden, Dauchy kwam nog in. De stand veranderde niet meer en zo scoorde OLSA eindelijk nog eens een driepunter.

Komende zaterdag staat d é streekderby op het programma, OLSA trekt dan op bezoek bij Ronse.