Indrukwekkende intrede Sinterklaas in Belgi ë

SORI0094.jpg

19/11/2017 – In Ninove maakte de Sint gisteren indruk tijdens zijn ‘Belgische’ intrede. (SR)

De intrede was een organisatie van de Sint Nicolaasvrienden in samenwerking met Hubert Simoens van caf é Den Belleman.  Het was dit jaar voor het elfde jaar op rij dat de Sint en zijn Pieten de eerste voet op Belgische bodem zetten te Ninove.  In de namiddag kwam de Sint met zijn Spaanse vloot de stad binnenvaren, met een heleboel strooipieten, cadeautjespieten, dakpieten, …   en voor het eerst ook zijn eigen pietenband.

Vanaf 13h00 was iedereen van harte welkom op de Denderkaai, waar de kinderen door ballonplooiers en “vlaggenmeisjes” werden ontvangen.  Rond 14h30 kwam de stoomboot de wortelstad binnenvaren.  Aanmeren gebeurde rechtover caf é Den Belleman.  Na de officiele ontvangst door de Burgemeester en haar schepen deelde de Sint snoepzakjes uit in caf é den Belleman.

Sophie Richez.