Ook Zwalm organiseert Klimaattafel

IMG_8175.jpg

17/11/2017 – Op donderdag 30 november nodigt de Milieudienst alle Zwalmenaars uit voor een klimaattafel. Bedoeling is samen op zoek te gaan manieren om klimaatwinst te boeken in Zwalm.

Het initiatief kadert in het project “Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen” waarbij Zwalm het engagement is aangegaan om tegen 2030 40% minder CO2 uit te stoten op het volledige grondgebied ten opzichte van 2011. Daarnaast wil het ook de negatieve gevolgen van de klimaatverandering zoals erosie, wateroverlast of verdroging helpen verzachten. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende thema’s: energiezuinig en klimaatgezond wonen en leven, effici ënt en duurzaam verplaatsen, consuminderen en makkelijker kiezen voor lokale en regionale producten en het produceren van hernieuwbare energie. Afspraak in de grote raadzaal van het gemeentehuis. Afspraak vanaf 19u00. Meer info en inschrijven bij de Milieudienst via milieu@zwalm.be of 055 480 570.