Voorwaarts Gijzel Oosterzele, het verschil tussen eerste en tweede helft was groot

IMG_1780

22/11/2017 – Voorwaarts Gijzel Oosterzele toonde zich in de eerste helft veruit de betere ploeg. SK Munkzwalm had niet direct een antwoord op de uitstekende start van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Maar het verschil tussen de eerste en de tweede helft was groot. VGO kon de druk en het tempo in de tweede helft niet volhouden. Een verschil in effici ëntie bepaalde het 2 — 4 resultaat. (R 17).

In de eerste helft verbruikte Voorwaarts Gijzel Oosterzele veel energie. De thuisploeg bleef de gevaarlijkste ploeg en kon onder impuls van de bedrijvige Lorenzo Berwouts voldoende aanvallende spelpatronen in mekaar boksen. De strijdlust van VGO leverde voor de rust maar één doelpunt op. Halfweg eerste helft brengt Glenn Timmerman VGO verdiend op voorsprong. Met goed positiespel en de nodige viriliteit belette Voorwaarts Gijzel Oosterzele dat SK Munkzwalm in zijn spel kwam. De bezoekers konden in de eerste periode amper een paar schaarse kansjes versieren. Voorwaarts Gijzel Oosterzele dwong in de eerste helft genoeg kansen af om een veilige afstand te nemen van SK Munkzwalm. Maar als je dat niet doet, krijg je op het einde het deksel op de neus. VGO had twee goals voor moeten staan bij de rust. Dan wordt het een totaal andere wedstrijd.

Het spelbeeld in de tweede helft wijzigde. SK Munkzwalm kwam meteen opzetten. De match kantelt. SK voerde de druk op, in een mum van tijd wordt het 1 — 2 via Jonathan Ulens (57’: penalty 1 — 1 en 60’: 1 — 2). VGO slikt nog altijd te gemakkelijk doelpunten en scoort moeilijk. Opsteker voor SK Munkzwalm, mentale tik voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele. VGO kwam weliswaar nog terug tot 2 — 2. Lorenzo Berwouts verzilvert de penalty (67’). Zat er nog één punt in voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele? In de slotfase besliste SK Munkzwalm daar anders over. SK was na de aansluitingstreffer van VGO direct weer wakker geschud. Een opportunistisch en uitgekookter SK Munkzwalm klaarde de klus nog met doelpunten van Kenneth Fouquet (74’: 2 – 3) en finaal Adriaan Heyndrickx (88’: 2 — 4). De ganse aanhang van Voorwaarts Gijzel Oosterzele ontgoocheld. VGO wou absoluut winnen en heeft de eerste helft met die ingesteldheid gespeeld. Als je dan niet beloond wordt, komt dat hard aan, maar je moet nu eenmaal kansen afmaken om te winnen. De eindcijfers laten het niet vermoeden, maar SK Munkzwalm heeft in de tweede helft lang moeten knokken om VGO af te schudden.