Den Eeuwigen Beenhouwer ontvangt als eerste uit Vlaanderen predicaat ‘Geselecteerd Livar specialist’

DENEEUWIGENBEENHOUWER-Opening-by-Christa-Holka-25Mar16-0107

23/11/2017 –  Vanaf November behoort Den eeuwigen beenhouwer uit Sint-Lievens-Esse tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat ‘geselecteerd Livar specialist’ is. Een predicaat uit de slagerswereld om trots op te zijn. Livar is varkensvlees van het bijzondere Limburgse kloostervarken. Livar selecteert nauwkeurig de specialisten waarmee zij samenwerkt, die moeten voldoen aan strenge eisen en beschikken over voldoende kennis en vakmanschap.

DENEEUWIGENBEENHOUWER-Opening-by-Christa-Holka-25Mar16-0095

Smaak als beloning voor goede zorg

Het vlees van het Livar varken heeft een onderscheidende, uitmuntende smaak en vleeskwaliteit. Livar staat in het teken van een vorm van dierhouderij die zich uit in maximaal dierenwelzijn. De dieren worden gehoed in samenwerking met een echt klooster en grootgebracht op kleinschalige boerderijen in Limburg met andere rassen, ander voer, gelukkige varkens en gelukkige boeren. Hans “De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!”

Geselecteerd Livar specialist

“Wij zijn trots op het predicaat en blij met de samenwerking met Livar”, aldus Justine. Livarvlees is niet overal verkrijgbaar. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten voldoende kennis te hebben van het Livar varken, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten. “Om die kennis te bezitten bezochten wij Abdij Lilbosch in Echt. In de kloostertuinen van deze abdij scharrelen een deel van de Livarvarkens waar ze met veel liefde worden verzorgd door de monniken. Daarnaast hebben wij een uitgebreid programma gevolgd, om uiteindelijk het felbegeerde predicaat ‘geselecteerd Livar specialist’ te mogen dragen.”

Waarom Livar?

Den eeuwigen beenhouwer overtuigt zijn klanten maar wat graag van de bijzondere smaak en kwaliteit van het vlees en van de bewuste omgang met de dieren. Op de vraag welke voordelen Livar varkensvlees kent ten op zicht van regulier varkensvlees kan hij makkelijk nog een aantal zaken antwoorden: “Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet,   d é smaakdrager van vlees. Het vlees is lang houdbaar en heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies.   Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Niet alleen omdat dat goed is voor het dier maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt. Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf. Om het hele varken te verwaarden werkt Livar altijd samen met alleen de beste ambachtelijke bedrijven. En wij zijn uiteraard blij om daar deel van uit te maken.

 Zaterdag kan je gaan proeven!

Den eeuwigen beenhouwer nodigt iedereen graag uit meer te weten te komen over het bijzondere vlees en te komen proeven in de winkel. Op zaterdag 25 november 2017 zal het Livarvarken feestelijk worden ingehuldigd met het daarbij horende drankje en versnapering.