Geraardsbergen: De Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht in de spotlights tijdens benefietconcert

JIM_4333.JPG

23/11/2017 – Op 14 december om 20.00u vindt in het Arjaantheater een benefietconcert plaats ten voordele van ‘Welzijnsschakel Steksken’ en ‘De Aansluiting’ een vrouwenopvangcentrum. Dit jaar wordt de hoofdrol op het podium vervuld door de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht. Tickets kosten 16€ en zijn te verkrijgen via CC De Abdij.

Na het welslagen van   het benefietconcert met de Koninklijke Muziekkapel van de Marine   dat vorig jaar door de stad Geraardsbergen , CC De Abdij, ism Jimmy Godaert en Patrick De Smet, Artistiek Directeur van de Koninklijke Muziekkapellen van Defensie,   besloten er een vervolg aan te breien.

Het is opnieuw de bedoeling van de organisatoren een mooi bedrag op te halen tvv van 2 goede doelen. De opbrengst van het eerste concert ,een     €2710   kon toen weggeschonken worden aan Home Magnolia en de Vriendenkring van de Vrijwillige   Brandweer Geraardsbergen. Dit bedrag willen ze dit jaar minstens evenaren.

De keuze van de organisatie om dit maal met de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht in zee te gaan is twee ërlei.   De eerst reden is dat dit orkest opgericht in 1946, uitgroeide   tot   een moderne formatie met een uiterst veelzijdig en gevarieerd repertoire van romantische, licht-klassieke en moderne muziekgenres. De elite-eenheid van de Belgische defensie bestaat uit een symfonisch blaasorkest van 56 professionele musici en is doorheen de geschiedenis uitgegroeid tot een team dat tot de absolute wereldtop behoort. Vandaag staat deze Muziekkapel onder leiding van Kapitein Kapelmeester Matty Cilissen.

De tweede reden is dat de luchtcomponent van Defensie volgend jaar het KA Geraardsbergen uitgekozen heeft om als locatie te fungeren voor de tentoonstelling 70 jaar Luchtmacht en het daaraan gekoppelde rekruteringsevenement ‘We Fly to Your Dream’, dat vanaf 19 april van start gaat.

Met de ‘We Fly To Your Dream’, campagne wil de Luchtcomponent vooral technisch geschoolde jongeren aantrekken. Dat pakken ze aan de bron aan door zichzelf in technische scholen te gaan aanprijzen met als   hoofddoel   jongeren warm te maken voor een militaire carrière bij de Luchtcomponent. Het project legt de nadruk op vacatures voor piloten, luchtverkeersleiders, elektronica-specialisten, straalmotortechnici, brandweermannen. Tijdens het ‘We Fly To Your Dream’ gebeuren   zal op 28 april 2018 in samenwerking met   politie, defensie, brandweer,   bewakings- en beveiligingsfirma’s een dag   ‘Partners in Integrale   Veiligheid’ gehouden worden.

Het is steeds de bedoeling van verschillende partners en overheden een win — win situatie te cre ëren tvv de bevolking. Dit naar ofwel een financi ële ondersteuning van de zwakkeren, een   culturele meerwaarde of jongeren aan het werk helpen dmv rekrutering.

Schepen van Cultuur Kristin Vangeyte “ Zoals we al reeds eerder mochten ervaren met de Muziekkapel van de Marine wordt dit met de kapel van de Luchtmacht opnieuw een     prachtig concert, tot in de puntjes verzorgd . Een proficiat aan de organisator Jimmy Godaert, die dankzij zijn vroegere functie in de Communicatiedienst van Defensie er nog steeds in slaagt de samenwerking met het leger gaande te houden.   Graag zetten we als stad ook graag de traditie mee verder tot het inrichten van benefietconcerten ism met Defensie en hopen   volgend jaar met de Gidsen te mogen ontvangen . Maar we   zijn ook zeer verheugd dat de tentoonstelling 70 jaar Luchtmacht en het rekruteringsevenement ‘We Fly to Your Dream’naar Geraardsbergen komt. “