Sp.a Geraardsbergen wil investeren in meer en betere fiets- en wandelpaden

De Chou Geert .jpg

23/11/2017 – Volgens de partij zijn investeringen in fiets- en wandelpaden goed voor de economie, werkgelegenheid en de volksgezondheid.

SP.a gemeenteraadslid De Chou Geert: ‘Fiets- en wandelpaden onderhouden niet zichzelf. Daar moet in geïnvesteerd worden. Dergelijke investeringen verdienen zich met toeristische inkomsten terug. Ook leveren goede wandel- en fietspaden een belangrijke bijdrage aan een betere gezondheid van onze bevolking en aan de leefbaarheid van Geraardsbergen. Wandelen en fietsen maakt mensen meer bewust van de prachtige afwisseling van stad en natuurgebied in Geraardsbergen.’

Belgi ë wordt meer en meer    een fietsland. Iedereen fietst: kleine kinderen, dertigers    op een racefiets of ouderen op een elektrische fiets. Fietsen is gezond, laagdrempelig en goed voor de economie van het landelijk gebied. Alle reden dus om te investeren in goede fiets- en wandelpaden, zodat we allemaal kunnen blijven genieten van een fietstocht door de natuur. : aldus De Chou.

Daarom willen we dat er fors geïnvesteerd wordt in een verkeersveilige en fietsvriendelijke inrichting van wegen. Een kwalitatief fietspadennet vormt hierbij het belangrijk onderdeel. Belangrijk dat de verbindingen met andere steden via het fietsknooppuntennetwerk goed onderhouden worden. Zo moet er op een veilige manier met de fiets gependeld worden van Geraardsbergen naar steden zoals bijvoorbeeld Brakel, Zottegem en Gent. Zo moeten conflictpunten die de fietssnelwegen in de weg staan worden weggewerkt.    .

Wij    vragen met aandrang de aanleg van de missing link van de fietssnelweg naar Gent ter hoogte van Waterloos in Ophasselt . Geraardsbergen is de laatste gemeente om dit stuk aan te leggen.

Volgens De Chou moet ook de aanleg van het fietspad tussen het station van Schendelbeke en Zandbergen prioritair aangelegd worden. Deze aanleg zorgt voor een veilige en snelle verbinding van Zandbergen naar Geraardsbergen

“Daarnaast zijn er een aantal straten die druk bewandeld worden maar waar er geen voetpad    is . Denken we aan de    Zarlardingestraat in Goeferdinge. De aanleg van een veilig voetpad is een kleine investering maar levert een belangrijke meerwaarde op” : aldus nog De Chou