Vertelnamiddag over het Roomse leven in Vlaanderen

_DSC4467.jpg

23/11/2017 – Op donderdag 7 december nodigt Okra Academie Gewest Zottegem Mark De Bie uit voor een vertelnamiddag over het Roomse leven in Vlaanderen van voor het concilie, toen de kerk nog in het midden van het leven stond.

Hij zal het onder andere hebben over wijwatervaatjes, schapulieren, quatertemperdagen, lange vespers, portionkelen, de zonde van onkuisheid, de eucharistische kruistocht, met begankenissen tegen stuipen en bedevaarten voor een lief. Mark De Bie is Aalstenaar, en schreef o.m. de TV-reeks “De Paradijsvogels”, “Alfa Papa Tango.” Afspraak om 14u30 in het Lokaal Dienstencentrum Egmont (Deinsbekestraat 23 (ingang langs Arthur Gevaertlaan). Een ticket kost 6 euro, Okra-leden betalen 5 euro. Bij die prijs is een koffie inbegrepen.