EVA Oosterzele bereidt de Seitanstoofpot van de toekomst

20171102_eva_seitan_workshop_affiche-01.jpg

24/11/2017 – Op zondag 26 november organiseert Ethisch Vegetarisch Alternatief Oosterzele de Seitanstoofpot in het kader van de Week van de Smaak. (R 17)

EVA Oosterzele grijpt de campagne Easy Vegan en de Week van de Smaak aan om de veggie kookpotten in te duiken. Het thema van de Week van de Smaak is dit jaar de voeding van morgen en bij EVA Oosterzele zijn ze er steevast van overtuigd dat er in de toekomst meer gezonde, duurzame voeding op ieders menu zal staan. ‘Bovendien zullen mensen steeds vaker opnieuw de controle over hun voeding terugeisen door hun eten zelf te kweken of zelf te produceren’, zegt Elena Lievens van EVA Oosterzele.
Bijgevolg wordt een kookworkshop georganiseerd waarbij je zelf leert hoe je seitan kan maken. Seitan is de culinaire kameleon in de plantaardige keuken. Het wordt bereid van de gluten (de eiwitten) uit tarwemeel. Alle zemelen worden uit het deeg gespoeld, waarna het intensief gekneed wordt. De overgebleven gluten worden gekookt in een bouillon die traditioneel shoyu (sojasaus) bevat, maar je kan eindeloos vari ëren met de overige ingredi ënten van de bouillon. De deelnemers van de kookworkshop gaan daarna aan de slag om de seitan te bereiden in diverse recepten zoals gevulde potobello’s en seitangoulash. Zin om heerlijk te pruttelen en sudderen in de seitanstoofpot op zondag 26 november vanaf 10 u tot 12 u 30? Dan kan je inschrijven via  oosterzele@evavzw.be. Info: 0479 / 72 49 75.
                                                                                                                                                                                   
Reporter 17.        

 

X