Goud voor Brouwerij Roman

unnamed.jpg

24/11/2017 – Op de  Horeca Expo in Gent zijn de winnaars van de Brussels Beer Challenge bekend gemaakt. Brouwerij Roman wist met haar Rebelse Strop een gouden plak te behalen binnen de categorie ‘Speciality beer’ voor bieren met een alcoholvolume lager dan 7 procent. De jury bestond uit een panel van 85 internationale bierkenners die de bieren blind proefde.

Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge is een internationale bierwedstrijd die sinds 2012 de beste bieren uit binnen- en buitenland beloont met een bronzen, zilveren of gouden award. Voor deze zesde editie deed Namen dienst als gaststad. Drie dagen lang proefde een panel van 85 internationale bierkenners er maar liefst 1.400 bieren uit 37 verschillende landen. De deelnemende bieren werden onderverdeeld in categorie ën op basis van origine en stijl.

De Rebelse Strop van Brouwerij Roman dong mee naar een award binnen de categorie ‘Speciality Beer: Speciality beer (less than 7 ABV)’ en werd als beste bier bevonden door de vakjury. De Rebelse Strop is het laatste nieuwe bier van Brouwerij Roman en verscheen in september 2016. Voor het brouwen van de Rebelse Strop maken de brouwers gebruik van Brettgist: een wilde gist die ervoor zorgt dat de smaak van het bier blijft evolueren, zelfs na het bottelen. Het resultaat is een sterk blond bier met een tegendraads temperament.

Rebelse Strop opnieuw in de prijzen

De gouden award op de Brussels Beer Challenge is niet de eerste prijs die de Rebelse Strop in de wacht sleept dit jaar. In september won het bier ook al een bronzen award op de European Beer Star 2017 competition in de categorie ‘New Style Saison’.  Bij Brouwerij Roman zijn ze alvast heel tevreden met de nieuwe award: “Na de bronzen medaille op de European Beer Star is deze gouden award niet alleen een bevestiging van de goede kwaliteit van onze bieren maar ook een mooie erkenning  voor de geleverde inzet”, licht Carlo Roman toe.