Kerstmarkt in Scheldewindeke, marktplein wordt sfeerrijk kerstdorpje

DDL scheldewindeke de 3de kerst markt (1)

26/11/2017 –  De openluchtkerstmarkt in hartje Scheldewindeke hoort op zaterdag 9 en zondag 10 december zeker thuis op uw lijstje ‘Niet te missen’. Het marktplein van Scheldewindeke wordt het decor voor een tweedaagse kerstmarkt. De deelnemende standhouders cre ëren een kerstdorpje waar je ongetwijfeld de typische kerstsfeer gaat beleven. (R 17, foto’s DDL).

DDL scheldewindeke de 3de kerst markt (4)

V éronique Coens, één van de drijvende krachten van de ‘Kerstvrienden Oosterzele’ heeft in caf é De Watermolen in Balegem met veel gloed het programma en de richtlijnen van de kerstmarkt 2017 aan de standhouders en pers voorgesteld. De immer goedgeluimde V éronique stelde haar new look bestuur van ‘Kerstvrienden Oosterzele’ voor. Patrick Van Damme, Stefan Hutse, V éronique Coens hebben er met de nieuwkomers in het bestuur: Geert Van de Casteele, Majolie Bogaert, Katrien Van Der Velpen, Dominique Maerten duidelijk veel zin in om van de derde editie van de openluchtkerstmarkt een topper te maken. Caf é De Watermolen zat afgeladen vol, de deelnemers aan de kerstmarkt en de pers werden alweer op en top verwend met verzorgde dranken en hapjes. ‘In vergelijking met vorig jaar zijn er een pak meer standen, we hebben momenteel 35 deelnemers’, glimt drijvende kracht V éronique Coens.(intussen zijn er al 40 standhouders, R 17).

DDL scheldewindeke de 3de kerst markt (3)

Het wordt heerlijk snuisteren op de kerstmarkt waar je ook volop gaat kunnen genieten van muzikale optredens, animatie, kerstsfeer, en ook de innerlijke mens komt ruimschoots aan zijn trekken met de eet- en drankstanden. En uiteraard ontbreekt ook de Kerstman niet. Kleurrijke standen, kerstversieringen, kerstbomen, kerstlampjes,…al dat moois moet van het marktplein Scheldewindeke een sfeervolle plek maken. De tweedaagse kerstmarkt in Scheldewindeke wordt iets heel aparts. In de talrijke verkoopstalletjes ga je zeker allerlei geschenkideetjes vinden, geschenkartikelen, fantasiejuwelen, sieraden, schilderijtjes,  accessoires, trolletjes en handgemaakte   figuren,kerstartikelen,bloemstukjes, themataarten voor kerst en nieuw, ambachtelijke kaarsen,  en zo veel meer…kortom hebbedingetjes voor jong en oud.   De Kerstvrienden organiseren ook een kleurwedstrijd voor kinderen tot 12 jaar. De kleurplaten kunnen afgeprint worden op de facebookpagina van de kerstvrienden, ze zijn ook te vinden bij de lokale handelaars in de buurt. Er zijn prachtige prijzen te winnen voor de kinderen én de ouders die de wedstrijd delen op de facebookpagina (https://www.facebook.com/kerstvriendenOosterzele/).

Er is tijdens de tweedaagse kerstmarkt tweemaal  een actie ten voordele van Music for life. Je krijgt de kans bij de kerstradio  plaatjes aan te vragen. Er  worden ook sleutelhangers te koop aangeboden. De opbrengst van de sleutelhangers  gaat integraal naar het goede doel ‘Kom op tegen Kanker’. Toon een groot hart en steun de acties.

Kerstballenworp

Wie wil genieten van de tweedaagse kerstmarkt moet op zaterdag 9 december vanaf 14 u en op zondag 10 december vanaf 11 u richting marktplein Scheldewindeke. De toegang is gratis. De kerstmarkt lokte vorig jaar een ruim belangstellend publiek. Mensen van allerlei pluimage worden nu ook op de editie 2017 verwacht. Er wordt op het marktplein een schatkamer uitgestald met veel kerstartikelen en cadeaus voor Kerst en Nieuwjaar. Er is animatie met de Kerstman, kerstballenworp, optreden VBS-Kinderkoor, aperitiefconcert met optreden van Fabi uit Landskouter (zondag, 11 u). Op zaterdag 9 december om 14 u 30 opent de Kerstman de kerstmarkt. De offici ële opening vindt plaats om 15 u 30. Op de kerstballenworp op zaterdag om 16 u en op zondag om 16 u 30 zijn talrijke prijzen te winnen geschonken door de lokale handelaars. Het kinderkoor van VBS Scheldewindeke treedt op zaterdag op om 18 u 30 en op zondag om 14 u 30 en om 15 u 45. De derde editie van de tweedaagse kerstmarkt wordt een betoverende sfeervolle kerstmarkt waar je urenlang kunt vertoeven met de hele familie, kennissen, vriendenkring,…Wat wil een mens nog meer? Dicht bij huis proeven van de kerstmarktsfeer. Het fel vernieuwd kerstcomit é gelooft rotsvast in ‘Kerstmarkt Scheldewindeke’. Een bezoek aan de kerstmarkt is gewoon een ‘must. Genoeg redenen om langs te komen. Iedereen is welkom. Info: V éronique Coens, 0498 / 22 06 55.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.