Hangjongeren betrapt met 50 verfspuitbussen

logo_politie_3

27/11/2017 – In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 november betrapte de politie 3 hangjongeren met 50 verfspuitbussen.  

Het was het overlastteam van de lokale politie Geraardsbergen/Lierde dat verschillende voetpatrouilles uitvoerde, vergezeld van haar patrouillehond. Zo werden onder andere het abdijpark, het station Geraardsbergen en de Lessensestraat ter hoogte van het rusthuis Maretak aangedaan.

In het station werden een 9-tal hangjongeren geïdentificeerd. Ter hoogte van rusthuis Maretak, meer bepaald de spoorwegbrug, werd er overgegaan tot controle van drie mannelijke personen. Bij een fouille van de personen en hun voertuig werden een 50-tal verfspuitbussen aangetroffen.​ De personen waren tevens in het bezit van drie camera’s, waarvan de beelden verder zullen onderzocht worden.

Vermoedelijk waren de personen, op het moment dat ze werden aangetroffen, op zoek naar een locatie om graffiti aan te brengen. De drie personen werden bestuurlijk aangehouden en aldus van hun vrijheid beroofd voor de duur van het onderzoek.