VIDEO: Koning en Koningin op weg naar Geraardsbergen!

ge.jpg

27/11/2017 – Burgemeester Guido De Padt van Geraardsbergen laat weten dat  Koning Filip en Koningin  Mathilde  aanwezig zullen zijn op het Krakelingenfeest van 25 februari 2018.

De vraag werd reeds gesteld in september 2016 onder verwijzing naar de viering van de 950 jaar oude stadskeure in 2018. Dievrijheidskeure uit 1068 is de oudste van Vlaanderen en de op één na oudste van Belgi ë. Daarbij werden  nieuwe  vrijheden gegeven aan wie zich in de nieuwe stad zou komen vestigen.  Op die manier werd een strategische vesting gebouwd op de grens van het graafschap Vlaanderen met Henegouwen en Brabant.

Burgemeester Guido De Padt is opgetogen: “Voor onze stad is het een hele eer om het koningspaar te mogen verwelkomen. Het is tevens een bewijs dat men belangstelling  opbrengt  voor de cultuur-historische troeven van Geraardsbergen en tegelijkertijd een opsteker voor al die vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat ons Krakelingenfeest werd erkend als UNESCO-erfgoed.”

Schepen van feestelijkheden Kristin Vangeyte sluit zich daarbij aan: “Ieder jaar geven alle participanten en het Krakelingencomit é het beste van zichzelf om een fantastisch totaalspektakel neer te zetten. Het koninklijk bezoek in 2018 zal zeker de adrenaline doen stijgen. Als bevoegd schepen voor Krakelingen ben ik er steevast van overtuigd dat de stoet naar aanleiding van 950 jaar stadskeure een topper wordt.”

Enkele sfeerbeelden van de vorige edities van Lisa Bilterijst Photography en ook unieke beelden van de Krakelingenworp in 1958.