Marktplein Scheldewindeke omgetoverd tot mooi kerstdorp

DDL overzicht scheldewineke kerstmarkt (6)

14/12/2017 – De ‘Kerstvrienden Oosterzele’ met V éronique Coens, Patrick Van Damme, Stefan Hutse, Geert Van de Casteele, Majolie Bogaert, Katrien Van Der Velpen en Dominique Maerten, hebben zich afgesloofd om van de derde editie van de openluchtkerstmarkt iets heel bijzonders te maken. Er waren veel vaardige handen nodig om de organisatie stevig op poten te krijgen. Het marktplein van Scheldewindeke werd ondergedompeld in kerstsfeer, met prachtige kraampjes, gezellige sfeer, kerstballenworp, kerstgerei, Kerstman, acties voor het goede doel voor de Warmste week, en veel meer (R 17, foto’s DDL).

Het kersvers bestuur van ‘Kerstvrienden Oosterzele’ beloofde op de derde editie een kerstmarkt met meer standen, die belofte werd meer dan nageleefd. Bezieler en drijvende kracht V éronique Coens: ‘De kerstmarkt werd opnieuw een mooi succes. Zeker op zaterdag kwam er heel veel volk afgezakt. s’ Avonds bleef men lang plakken. De standen waren prachtig qua decoratie, verlichting, sfeervol. Tevreden standhouders lieten al weten dat ze volgend jaar er weer willen bij zijn. VBS en GILO hadden prachtige standen met heel mooie werkjes van de leerlingen. We kregen veel lof van de standhouders én bezoekers voor onze organisatie, en dat deugd’ , blikt een heel tevreden V éronique Coens terug. ‘Het optreden van het kinderkoor was alweer top, alsook de kerstballenworp. Ruim 200 prijzen werden geschonken door onze lokale handelaars. Een pluim voor onze Kerstman, gewoonweg super. Zondag kregen we ondanks het gure weer toch nog redelijk bezoekers over de vloer, we willen ook ons security team hartelijk danken. In de late namiddag toen er storm op komst was werd het zekere voor het onzekere genomen en begon men tijdig de standen af te breken,   alles verliep vlot, de kerstmarkt werd een voltreffer en voor herhaling vatbaar’, vervolgt ‘duizendpoot’ V éronique Coens. Dankzij de deelnemers was het heerlijk kuieren en snuisteren op de kerstmarkt. Al dat moois op de kerstmarkt maakte van het Marktplein Scheldewindeke een sfeervolle plek. Naast het shoppen kon je volop genieten van deugddoende hapjes en dranken. Zeg maar van het goede leven proeven. Elke stad, elk dorp heeft zowat zijn eigen kerstmarkt. Een paar decennia geleden moesten de liefhebbers van kerstmarkten nog naar grote steden of naar Aken, Keulen,…Maar waarom naar de steden of naar het buitenland trekken als je die in je eigenste gemeente kunt vinden. Velen vroegen het zich ook af en trokken goedgemutst en gelaarsd naar het Marktplein in Scheldewindeke. Zeker weten, tussen de vele kerstmarkten zit een nieuwe parel: die van Scheldewindeke.

Opening

Burgemeester Johan Van Durme en schepen Jean Marie De Groote mochten in het bijzijn van schepenen, gemeenteraadsleden, de Kerstman, genodigden,…officieel de kerstmarkt openen. Veel lof voor de organisatoren. De Kerstman fleurde twee dagen de kerstmarkt op. De innerlijke mens kwam op de kerstmarkt met lekker eten en drinken ruimschoots aan zijn trekken. Op de kerstmarkt: handgemaakte sieraden, fantasiejuwelen, handtassen, parfums, sjaals, uurwerken, accessoires, schilderijen, speelgoed, kerstrozen, Kerstmannen, kaartjes, geschenkartikelen, houtwerk, verzorgingsproducten, massage oli ën, geurvaasjes, sparren van eigen kweek, zeepjes, geschenkverpakking bieren, verzekeringen, schoonmaakproducten, kaarsen, educatief speelgoed, kussens, plaids, tafelkleden, geurkaarsen, borduurwerk, Tupperware, honden- accessoires, handgemaakte figuren, bloemstukjes,…voor elk wat wils. Het fel vernieuwd ‘Kerstvrienden’-comit é organiseerde een kleurwedstrijd voor kinderen tot 12 jaar. Vlaanderen warmt zich dit ook jaar weer op voor de Music for Live campagne van Studio Brussel. Meer dan 1.000 goede doelen doen dit jaar mee aan de Warmste Week. Ook tijdens de kerstmarkt in Scheldewindeke werd een actie opgezet ten voordele van Music for life. Je kon bij de kerstradio plaatjes aanvragen. De actie ten voordele van VFG Toegankelijke Horeca werd een mooi succes. Er werden aan de stand van Studio On Stage veel plaatjes aangevraagd. Opbrengst: 540, 43 euro. Op de tweede actie op zondag werden sleutelhangers met vlindertjes te koop aangeboden. De opbrengst van de sleutelhangers gaat integraal naar het goede doel ‘Kom op tegen Kanker’. Een dikke pluim voor Martine De Neve en Veerle Van de Putte die hun schouders zetten onder de acties.

En de winnaars zijn…

De gelukkige winnaars van kleurplaten- en facebookwedstrijd: Finn De Rouck (Velzeke), Tuur Van Bockstaele (Oosterzele), Floor Du Chou (Scheldewindeke), Jytte Bauwens (Zwijnaarde), Noah Sinove (Oosterzele), Finn Tytgat (Oosterzele), Saar Lippens (Balegem), Fleur Trossaert (Balegem), Mauro Paternaster (Sint — Lievens — Houtem), Ameline Van Herreweghe (Sint — Lievens — Houtem). Leen De Ganck (Balegem) wint de waardebon van 50 euro van het delen van de Facebookactie. De winnaars worden gecontacteerd door V éronique Coens (MADE BY VERO) om de prijs af te halen en gratis te laten personaliseren bij Tr ésors d’Axelle, Gifts & Embroidery.

De derde editie werd een betoverende sfeervolle kerstmarkt waar je dicht bij huis kon proeven van de kerstsfeer. Een pluim voor het fel vernieuwd comit é dat steevast gelooft in het project ‘Kerstmarkt Scheldewindeke’. In een ongedwongen kerstsfeer aan de eet- en drankkraampjes kunnen bijkletsen met familie, buren, kennissen, vrienden,…heerlijk toch.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.