Studenten zoeken studeerruimte

foto4_1

14/12/2017 –  De Jongsocialisten Zottegem pleiten voor extra studeerruimtes tijdens de blok- en examenperiode in Zottegem. “Zo kan elke student op ieder moment steeds een plaats vinden om in alle rust te studeren.”

“Samen studeren zit heel erg in de lift. E én op drie Vlaamse universiteits- en hogeschoolstudenten studeert regelmatig samen met anderen tijdens de blokperiode. Studenten ervaren het samen studeren als effici ënter, ze worden minder afgeleid en zijn beter geconcentreerd. Ze hebben het gevoel dat er enige sociale controle is. Er zijn ook sociale redenen zoals samen pauzeren en hetzelfde doel voor ogen hebben.”

“Momenteel kunnen alle Zottegemse jongeren al terecht in onze stadsbibliotheek. Een perfecte locatie waar het leuk is om te studeren. Maar door de populariteit van het massablokken merkten we dat niet alle studenten nog een stoel konden vinden. De bibliotheek is vaak al van ’s ochtends goed gevuld, waardoor niet altijd iedereen een zitje kan bemachtigen. Wij willen dat iedereen in alle rust een plaats kan uitkiezen en in zo goed mogelijke omstandigheden kan studeren. Daarom vragen wij aan het stadsbestuur of ze in Zottegem nog ruimtes beschikbaar kan stellen zodat alle jongeren een plaats vinden om te blokken.”