Opnieuw controle bij Roemeense transporteurs

logo_politie_3

Sint-Lievens-Houtem, 18/12/2017 – Gisteren werden de terreinen van het voormalige transportbedrijf De Dijcker in de Vlierzeelse wijk Strijmeers onderworpen aan een grondige controle door de politie en de arbeidsinspectie.

De terreinen worden gebruikt door een Roemeens transportbedrijf dat de site afhuurt om er vrachtwagens te stallen en te onderhouden. Momenteel staan er veel meer vrachtwagens dan door het jaar heen omdat de Roemeense chauffeurs kerst en nieuw in het thuisland vieren. De resultaten van de controle werden nog niet bekendgemaakt. Vorig jaar was er gelijkaardige controle en toen bleek dat er inbreuken waren op de sociale zekerheid. Sommige chauffeurs zouden amper 250 euro per maand verdienen en hun woonomstandigheden zouden te wensen overlaten.

Bron Het Nieuwsblad.  

 

X