Hoe jonger men leert lezen, hoe beter!

IMG_6074.jpg

20/12/2017 – Hoe jonger men leert lezen hoe beter. Dat beseffen ze bij het Route 42, het bibliotheken collectief uit onze regio maar al te goed.

Hieperdebib! Is het allernieuwste project van Route42.  Daarmee willen de 6 bibliotheken van het samenwerkingsverband (Ger aardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem) jonge ouders bereiken om hen het aanbod van de bib te leren kennen.   “Want je kan kinderen niet vroeg genoeg in contact brengen met boeken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat voorlezen heel belangrijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.”  

Wanneer de jonge inwonertjes 2 jaar worden, krijgen ze een leuke kaart toegestuurd of overhandigd tijdens het consult bij Kind & Gezin. Op vertoon van die kaart krijgen ze in de bib van hun woonplaats een hip rugzakje met hetzelfde logo van de kaart. In het rugzakje zit informatie over voorlezen, de bib, enz. En indien de ouders het willen, wordt meteen het eerste bibkaartje van hun spruit aangemaakt.

Dit project kwam mede tot stand dankzij subsidies van Provincie Oost-Vlaanderen.
Meer info bij de deelnemende bibliotheken of via route42@bibliotheek.be

IMG_6068 (1)