Workshops in plaats van examens

Afbeelding(1)-2

Herzele, 23/12/2017 – De eerstejaars van de KAZ-klas van GO! Campus Herzele hadden geen examens vorige week. In plaats daarvan maakten ze kennis met De Kanteling, een leefboerderij voor mensen met een beperking.

“Om onze leerlingen te laten kennis maken met ons gekozen goede doel, vzw de Kanteling, een leefboerderij voor mensen met een beperking, stond er op vrijdag 15 december een bezoek aan de vzw op het programma”, legt leerkracht Jolien Van Elsu é uit. “De leerlingen maakten tijdens hun bezoek kennis met enkele jong volwassenen die enkele dagen in de week in de Kanteling aan de slag gaan. Er was ook tijd voor een rondleiding op het domein: de opgevangen dieren werden bewonderd en de leerlingen konden vragen stellen over de werking van de vzw. “

“Om de leerlingen kennis te laten maken met verschillende vormen van beperkingen kregen onze leerlingen ook bezoek van Franky Van Elsu é. Franky werd slechtziend geboren maar na ontelbaar veel operaties verdween zijn zicht. Voor hem is het 24/7 donker. Franky schetste zijn situatie, somde op welke invloed zijn blindheid heeft op zijn dagelijks leven maar liet de leerlingen ook zien welke hulpmiddelen er ter beschikking zijn om hem te ondersteunen. De leerlingen luisterden geïnteresseerd en vol ongeloof naar zijn verhaal. Ze stelden enkele zeer betekenisvolle vragen. Je kan je echter pas inleven in iemands situatie door je in diens schoenen te verplaatsen. De leerlingen kregen meerdere inlevingsopdrachten voorgeschoteld: uitdagingen die ze geblinddoekt aangingen. Al gauw bleken de oefeningen niet zo makkelijk als ze leken.” Woensdag hadden de leerlingen een stand op de kerstmarkt in Herzele. Alle acties brachten samen 1.500 euro op. Proficiat!

 

X