Vioolconcert in kerk Bevegem

Foto_winterconcert_repetitie_Zottegem.jpg

Zottegem, 01/01/2017 –  Na de grote nieuwjaarsconcerten is het de beurt aan lokaal talent om U te verrassen op een hartverwarmend vioolconcert. Welk instrument kan beter de emoties beroeren dan de viool, zeker wanneer het jongeren zijn die de strijkstok hanteren?

De vioolklassen van SAMWD Turnhout en Zottegem nodigen u daarom vriendelijk uit op hun winterconcert onder de leiding van Koen Rens (SAMWD Turnhout), Griet Wytynck (SAMWD Zottegem) en Liesbet Jansen (SAMWD Zottegem en Turnhout).   De eerste repetitie in de lokalen van SAMWD Zottegem op zaterdag 23 december is alvast vlot verlopen met een fijne groep enthousiaste kinderen. Ze zijn trouwens niet aan hun proefstuk toe; ze gaven reeds talrijke concerten in binnen- en buitenland (o.a. Litouwen, Engeland, Spanje, Polen,… en sommige onder hen zelfs in Japan).

De Heilig-Hart Kerk in Bevegem verwelkomt een groep van ruim 80 kinderen tussen 4 en 17 jaar, die allen opgeleid zijn volgens de Suzukimethode. Deze lesmethode, ontwikkeld door de Japanner Shinichi Suzuki, cre ëert dezelfde omstandigheden als die waarin kinderen hun moedertaal aanleren. Het kind wordt als het ware geboren in een bad van taal, en absorbeert die taal moeiteloos in een liefdevolle en veilige omgeving. Op dezelfde manier worden kindjes op heel jonge leeftijd in contact gebracht met de viool, horen ze dagelijks stukjes vioolmuziek en worden ze door de omgeving aangemoedigd om ook deze taal te leren spreken. Uiteraard is een professionele begeleiding door gemotiveerde en motiverende lesgevers zeer belangrijk en met Griet, Liesbet en Koen, die de bezielers zijn van dit winterconcert, krijgen de kinderen geduldige, en liefdevolle aanmoediging tijdens de vioollessen.

Op het programma staan stukken uit het repertoire van de Suzuki methode, maar ook andere stukken werden ingestudeerd. Onze muzikale jongens en meisjes zullen het instrumentale werk aanvullen met enkele meeslepende, leuke liederen onder leiding van Tom Coessens en dit in een multicultureel jasje, met een Franstalig en Afrikaans nummertje. Het geheel wordt ondersteund door de pianobegeleiding van Bart Kenis. De kinderen zullen ons bij het begin van dit nieuwe jaar proberen een warm en liefdevol gevoel over te brengen. Iedereen is welkom om dit spectaculaire feest mee te maken.

Praktisch

14 januari 2018 om 15h

Heilig — Hartkerk Bevegem

Toegang: 6 euro, -12 jaar gratis

Tickets:  winterconcert2018@gmail.com  of aan de kassa.