Afbraak Kasteel D’Hoop blijft voor beroering zorgen

ddl-merelbeke-sloop-kasteel-la-moineaudiere-of-dhoop-2

Merelbeke, 10/01/2018 – De Merelbeekse gemeenteraad stuurde een motie naar de deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen waarin het meer respect vraagt voor onroerend erfgoed.

De motie waarin de toestemming van de deputatie voor de sloop van het kasteel wordt gehekeld, werd ingediend door oppositiepartijen Groen en N-VA en werd unaniem goedgekeurd. De provincie reageerde ondertussen met de melding dat ze het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan hebben gevolgd en dat sommige adviezen (zoals dat van de gemeente Merelbeke) nu eenmaal niet binden zijn. De Raad voor Vergunningsbetwistingen kan het besluit van de deputatie nog vernietigen, maar omdat deze beroepsprocedure niet opschortend werkt kon het kasteel al gesloopt worden, dat gebeurde eind oktober 2017. Met heel wat boze reacties tot gevolg. Over de erfgoedwaarde van het kasteel en over de prachtige bomen die er ook moesten aan geloven.

Bron Het Nieuwsblad

X