Inbraakgolf in Zottegem, nog maar eens…

logo_politie_3-e1496859450172

Zottegem, 10/01/2018 – Zaterdag kreeg Zottegem nog maar eens af te rekenen met een dievenbende. Op de Provinciebaan gingen de inbrekers driest te werk om binnen te raken en in Grotenberge werd een inbreker op heterdaad betrapt.

De inbraak in de woning langs de Provinciebaan gebeurde tussen 19u30 en 23u00. Volgens de bewoners probeerden de dieven het ’s ochtends ook al een keer want toe hij terugkwam van een begrafenis ’s ochtends bleek het slot geforceerd. ’s Avonds probeerden de dieven eerst de achterdeur te forceren met een koevoet. Dat lukte niet maar het raam van de garage kregen ze wel open, maar zo raakten ze de woning niet binnen. De dieven probeerden dan maar met een zware steen het raam aan de achterkant van de woning stuk te slaan, maar omdat de woning na een inbraak 7 jaar geleden (met 1 miljoen euro aan goud buit toen) beveiligd is met inbraakwerend glas was ook die poging tevergeefs. Uiteindelijk lukte de inbraakpoging toch, door het raamwerk te forceren. Binnen werd alles overhoop gehaald. De buit bedroeg 1.000 euro en een gouden armband. Op de Gentse Steenweg in Grotenberge raakte een dief wel binnen, maar omdat hij te veel lawaai maakte werd hij betrapt door een bewoner. Hij vluchtte via de omliggende tuinen. De politie is een onderzoek gestart, het is voorlopig onduidelijk of de vier feiten aan elkaar te linken zijn.

Bron Het Nieuwsblad

Eind vorig jaar kreeg Zottegem ook al af te rekenen met inbraakgolven. Lees meer via de links hieronder.

https://www.nuus.be/2017/10/14/inbrekers-slaan-slag-in-zottegem-centrum/

https://www.nuus.be/2017/11/02/nieuwe-reeks-inbraken-in-zottegem/

 

X