WK Sint-Goriks tekent verzet aan na scheidsrechterlijke blunder

26794230_10155699921817489_436421258_n.jpg

Zottegem, 14/01/2018 – Straks speelt WK Sint-Goriks tegen Velzeke, maar de match van vorige week tegen de leider zindert nog na. Met dank aan de scheidsrechter…

WK Sint-Goriks verloor met 2 – 0 tegen de leider in derde provinciale, Nokere-Kruishoutem. Zonder de opvallende rol van de scheidsrechter had de score er misschien helemaal anders uitgezien. Toen het 1 – 0 achter stond scoorde Sint-Goriks een strafschop, maar het doelpunt werd niet toegekend omdat een van haar spelers te vroeg in het strafschopgebied stond. De scheidsrechter gaf in die fase een vrije trap aan Nokere, terwijl volgens regels van de KBVB de strafschop hernomen had moeten worden. Ondanks veel kansen voor Sint-Goriks nadien, scoorde een counterend Nokere in de slotminuut de 2 – 0.  De club denkt dat de fout van de scheidsrechter onbewust gebeurde, maar wel spelbepalend was en heeft daarom klacht neergelegd. De betrokken scheidsrechter was niet bereikbaar voor een reactie.

X