Tourpeloton moet over Muur van Geraardsbergen

ok2a5041-1.jpg

Geraardsbergen, 16/01/2018 – Gisteren raakte bekend dat de tourrenners in 2019 de Muur van Geraardsbergen zullen moeten beklimmen.

Foto’s met dank aan Lisa Bilterijst Fotografie

De Tour 2019 start op 6 juli in Brussel. Pas vandaag wordt officieel over het programma gecommuniceerd, maar gisteren raakten al enkele details bekend. De rit van 6 juli zou 192 kilometer lang zijn en op zondag 7 juli gevolgd worden door een ploegentijdrit. De rit vanuit Brussel zal al vanaf kilometer 43 richting Geraardsbergen uitgaan, waar de tourrenners de Muur van Geraardsbergen krijgen voorgeschoteld. Wedstrijdbepalend zal de Muur dus geenszins zijn, maar de doortocht zal vast en zeker mooie beelden opleveren en is een opsteker voor Geraardsbergen.