Parkeerstroken Molenkouter worden verplaatst

Parkeren in de Molenkouter 2.jpg

Zottegem, 20/01/2018 – Na een petitie van buurtbewoners heeft het stadsbestuur beslist om de parkeerstroken dichter bij de huizen te plaatsten.

Buurtbewoners hadden hun ongenoegen geuit omdat er sinds enkele maanden hoge boetes werden uitgeschreven door de politie wanneer ze zich iets buiten de voorziene zone parkeerden omdat het risico op een afgereden spiegel anders te groot was. Het stadsbestuur erkent de problematische situatie in de smalle staat en zal van zodra het weer het toelaat nieuwe parkeerstroken verven, een veertigtal in totaal. Enkel daar waar het voetpad anders te smal zou worden, blijven de huidige parkeerstroken bestaan. Oppositiepartijen Open VLD en N-VA brengen de problematiek maandag ook op de gemeenteraad. Zij hebben bijkomende vragen met betrekking tot verkeersveiligheid en snelheid van aanpak.