Davidsfonds Oosterzele presenteert  Toast Literair

DDL oosterzele literaire brunch davidsfonds literjunior de pluim (2)

Oosterzele, 21/01/2018 –  Een verzorgd ontbijt op zondagmorgen, overgoten met een sausje literatuur TOAST LITERAIR : de grootste literaire brunch in Vlaanderen.
Op zondag 21 januari nodig het  Davidsfonds Oosterzele iedereen uit op een literaire brunch in de BIB van Scheldewindeke vanaf 9 uur tot 10 uur.

Daarna volgt een auteurslezing van  Anne Provoost: De koloniekinderen van de Westhoek.Die haar werk met tal van prijzen al bekroond werd (de gouden uil, de gouden zoen, de zilveren griffel, …..) Zij brengt het verhaal van de grootscheepse actie die de Belgische overheid organiseerde voor kinderen uit de frontstreek, de evacuatie naar buitenlandse kolonies.

Schrijfster  Anne Provoost

Anne Provoost  schrijft romans, essays en korte verhalen, ze  groeide op in de Belgische Westhoek. Zij studeerde aan de Leuvense Universiteit en behaalde haar diploma Germaanse Filologie met een  scriptie over mensenrechteneducatie. Ze studeerde nog een jaar pedagogie aan de KUL en ging daarna met haar man in de Verenigde Staten wonen, waar ze haar eerste boek schreef ,  Mijn tante is een grindewal. Voor dit debuut kreeg Provoost de Boekenleeuw en de Interprovinciale Prijs voor Jeugdliteratuur.Na deze lezing, de PLUIM-uitreiking aan de laureaten van de Junior Journalistenwedstrijd.
Aansluitend een receptie

Praktisch

Inschrijven is vereist om praktische redenen, en dit op volgend e-mailadres :
davidsfonds.oosterzele@telenet.be

Deelname : € 13

€ 10 ( houders van Bib-kaart of DF-cultuurkaart )

€ 5 ( lezing en receptie )

Danny De Lobelle.  

DDL oosterzele literaire brunch davidsfonds literjunior de pluim (1)

X