Gemeenteraad komt bijeen op 25.1.18 – Bachussviering met strenger toezicht

unnamed.jpg

Sint-Lievens-Houtem, 21/01/2018 –  De gemeente Sint-Lievens-Houtem  wil aansluiten en deel uitmaken van de “Eerstelijnszone Panacea VZW” (een samenwerkingsverband), dat bestaat uit de gemeenten Brakel, Lierde, Herzele, Oosterzele, Zottegem. Eerstelijnszorg is het eerste zorg waarmee iedereen in contact komt, zoals huisarts, thuisverpleging, psycholoog, maatschappelijk werker. De gemeente SLH motiveert haar voorstel om aan te sluiten bij de optie 3 van de functionele eerstelijnszone (ELZ).

De gemeenteraadsleden wordt gevraagd om een nieuwe politieverordening goed te keuren die strengere regels voorziet met betrekking tot de Bacchusviering 2018 (zie afzonderlijk bericht in De Beiaard). Het voorstel omvat een aantal verbodsbepalingen zoals : geen voetzoekers gooien, geen sirenes die het alarmsignaal van de hulpdiensten nabootst, geen verwijten naar het publiek, geen stokken of andere voorwerpen meedragen die anderen kunnen verwonden, niet met eieren gooien, geen vuurwerk, enkel afwasbare verf gebruiken enz..

Het gemeentebestuur wil het verhuur- en tariefreglement van CC De Fabriek aanpassen en aanvullen met toevoegingen. De kostprijs van IBL (bibliotheek) wordt opgetrokken  van 1,25 naar 3 euro.

De gemeenteraad wordt gevraagd de ontwerpakte goed te keuren van Vzw Sint-Vincentius-Hofkouter (plaatsen openbare verlichting, ondergrondse nutsleidingen, zone technische installaties oplaadbaar op de parking).

In deelgemeente Zonnegem wil de gemeente SLH, een straat van naam veranderen, het Gebuurtestraatje zou een nieuwe naam krijgen, naar zijn vroegere bewoner Ivo Michiels-straat. Een openbaar onderzoek gaat hieraan vooraf.

Er wordt ook een financieel directeur van rechtswege aangesteld, voorafgegaan aan een selectieprocedure en de betreffende functieomschrijving.

Herman De Knijf – foto L.A.M.P.  
X