3 extra laadpalen voor elektrische wagens in Zottegem

Laadpalen

Zottegem, 23/01/2018 –  Goed nieuws voor eigenaars van elektrische wagens want de stad Zottegem neemt 3 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische wagens in gebruik.

“Zo zijn er nu in totaal 4 laadpalen beschikbaar”, verduidelijk schepen van Leefmilieu Leen Goossens. “Er was er al 1 op de parking van de Bevegemse Vijvers en er komen nu dus 3 nieuwe bij: 1 op de grindparking aan de Molenstraat (tussen ons administratief centrum Sanitary en de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst), 1 op de parking aan het domein van Breivelde (Parkstraat) en 1 op de parking aan het kasteel van Egmont (D ésir é Van Den Bosschestraat). Die laatste twee zijn intussen al operationeel.”

“Bij het ondertekenen van het burgemeestersconvenant hebben we ons als stad ge ëngageerd om tegen 2020 ten minste 20% van de lokale uitstoot van broeikasgassen te laten dalen. Inzetten op elektrische wagens is één van de mogelijkheden om dit doel te bereiken. Elektrische mobiliteit draagt lokaal bij tot een schonere luchtkwaliteit en heeft globaal gezien een positief effect op het klimaat, zeker als daarbij gebruik gemaakt wordt van groene stroom. De locaties werden bepaald rekening houdend met het drukbezochte sites, het lokaal parkeerbeleid en de aanwezigheid van drukbezochte sites.”