De Burchtstraat maakt zich op voor de komst van het sociaal huis/Huis van het Kind en 10 sociale serviceflats

SORI9960-2.jpg

Ninove, 23/01/2018 –  Het wordt een groots project daar aan de  Burchtstraat 50. Waar nu het OCMW gebouw De Cooman staat, verrijst binnenkort een nieuw gebouw.

OCMW Ninove, Stad Ninove, de sociale huisvestingsmaatschappij Denderstreek, Leerpunt en PWA Ninove zijn trots. Maandag 22/01/2018 zullen de eerste dranghekkens verschijnen aan de parking naast de serviceflats en voor het huidige ocmw gebouw De Cooman. Dit wordt het decor van de komende maanden waarachter de fysieke realisatie van een Sociaal Huis en Huis van het Kind en 10 sociale service flats zal plaatsvinden. Op deze plek zullen alle sociale diensten van de stad en het OCMW gecentraliseerd worden samen met andere sociale organisaties als Leerpunt en PWA. Daarnaast zullen er ook heel wat zitdagen zijn van VDAB, de rijksdienst voor pensioenen, het vrijwilligersloket, Inburgering. Ook het Huis van het Kind komt in hetzelfde gebouw waar plaats zal zijn voor de diensten van Kind & Gezin, Landelijke Kinderopvang, het consultatiebureau, een kinderopvangloket en een speelotheek.

OCMW-voorzitter Lieven Meert is fier: “ Door de samenwerking met shm Denderstreek die het gebouw zullen bouwen, zullen we binnen afzienbare tijd over voldoende ruimte beschikken om alle sociale diensten in onze stad te centraliseren op één locatie. Op die manier hoeft een burger met een vraag om hulp of informatie maar naar één plaats te gaan om snel de gepaste hulp te krijgen.”

Schepen van kindbeleid en huisvesting Katie Coppens reageert opgetogen: “Ninove heeft een erkend Huis van het Kind waarvoor we ook een jaarlijkse subsidie ontvangen. Ik ben heel blij dat we binnenkort ook letterlijk een Huis van het Kind zullen hebben waar alle diensten die actief zijn rond kindbeleid een plaatsje vinden. Ook onze speelodroom, een samenwerking tussen vzw Teledienst, stad en het OCMW en voorlopig te vinden aan de Bevrijdingslaan 9, zal er een plek vinden. De samenwerking met shm Denderstreek biedt bovendien de mogelijkheid om ook 10 sociale serviceflats te bouwen in hetzelfde gebouw op de tweede en derde verdieping zodat we toch weer 10 extra gezinnen extra zullen kunnen helpen met betaalbaar en kwaliteitsvol wonen.”

Praktisch

Sinds gisteren is het gebouw De Cooman (OCMW en sociale appartementen) enkel toegankelijk zijn via de toegang  Burchtstraat 50. Dit voor de duur van de werken. Er zullen een aantal parkeerplaatsen tijdelijk verdwijnen om veiligheidsredenen, maar er blijft nog heel wat ruimte over op de bestaande parking. Dergelijke werken brengen altijd voorzien en soms ook onvoorziene ongemakken met zich mee. Alle partners hopen op begrip voor eventuele hinder.

Sophie Richez.