Oosterzeelse wandelclub organiseert 31ste Sprokkeltocht in Sint–Lievens–Esse

 

DDL oosterzele sprokkeltocht te sint lievens esse wandelclub (2)Sint-Lievens-Esse/Oosterzele, 23/01/2018 –  Op zaterdag 3 februari organiseert de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw de 31 ste Sprokkeltocht. Steevast ging deze tocht door in Borsbeke, maar door wegenwerken wijkt men voor de 31 editie van de Sprokkeltocht uit naar Sint — Lievens —Esse. Je kan starten tussen 8 u en 15 u. Inschrijven doe je in de   Sint — Lievenskring,  Sint — Lievensplein 14. (R 17, foto DDL).

Vertrek voor een tocht van 6, 10, 14, 18 of 21 km. Ontdek op uw eigen tempo de schoonheid van Sint — Lievens — Esse. De streek om en bij Sint — Lievens — Esse is absoluut het verkennen waard. Het mooie parcours slingert langs de mooiste gehuchtjes, rustige paadjes, wegeltjes, voet- en landbouwwegen, holle wegen,…Ervaar de rust en de stilte, je trekt door hele mooie plekjes onderweg. De Oosterzeelse wandelclub vzw Land van Rhode vzw wil iedereen zelf actief aan het wandelen krijgen. Een lovenswaardige onderneming, want studies wijzen op de fysieke, psychologische en sociale weldaden van wandelen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijft dat wandelen vorderingen aantoont op het vlak van gang, wandelsnelheid, fijne motoriek en cognitieve prestaties. Wandelen is goed voor het humeur, het vermindert depressie, angst en stress. Het geeft eveneens een boost aan het zelfrespect, het beeld van het eigen lichaam, het vermogen om de problemen aan te pakken en het algemeen gevoel van welbevinden. Al deze voordelen blijken overigens duurzaam te zijn. Wetenschappers en dokters zijn van oordeel dat wandelen aangemoedigd dient te worden. Hoewel andere sporten grotendeels dezelfde voordelen bieden, voelen velen zich het meest aangesproken door het wandelen en zullen dat ook makkelijker volhouden. Wandelen is zeer gunstig voor het hart. Iedereen vindt wel een tocht die het best bij hem of haar past.

Wandel mee

Nooit meegewandeld? Probeer eens de 6 km. Bedenk dat, welke afstand je ook kiest, de sociale meerwaarde niet te onderschatten is. Wandelen is een heerlijke manier om ‘quality time’ door te brengen met een partner of om nieuwe mensen te ontmoeten. Op naar de 31 ste Sprokkeltocht in Sint — Lievens — Esse. De Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw zal je hartelijk ontvangen. Na de tocht kan je in de Sint — Lievenskring   nagenieten. Graag deelnemen? Vragen? Lid worden? Info: voorzitter Erik Lievens,  erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck,  diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.

X