Tentoonstelling Thijs Van der Linden

14600925_10153824730427541_1400366109299682190_n

Zottegem, 29/01/2018 – Van 3 februari tot en met 17 maart kan je in Studio Arbor gaan kijken naar de tentoonstelling ‘Arbre manipul é’ van de Zottegemse kunstenaar Thijs Van der Linden.

Arbre manipul é‘ is elke woensdag en zaterdag geopend van 14u00 tot 18u00 en toont een selectie van tekeningen, collages en sculpturen van Thijs.

Praktisch

Galerie Studio ARBOR

Gentse Steenweg 272

9620 Zottegem

Over Thijs Van der Linden

Thijs Van der Linden is een kunstenaar die vertrekt vanuit een fascinatie voor landschappen en bomen waarvan de geschiedenis en textuur tot de verbeelding spreken. Die fascinatie vertaalt zich in meubelontwerpen, interieurontwerpen, tekeningen, drukwerken, installaties en monumentaal werk. Al deze ontwerpen ontstaan uit een verlangen naar conservatie en confrontatie. De conservatie van vertrouwde natuurelementen en de confrontatie van die organische vormen met geometrische lijnen.

Thijs Van der Linden aanziet elke boom als een individu met een eigen identiteit en geschiedenis die de kunstenaar-archivaris wil vastleggen, bijvoorbeeld door er een afdruk of negatief van te maken. Het unieke DNA van elke boomsoort vereist telkens een andere benadering. Zo ontstaan er weer kruisbestuivingen en nieuwe vormen die ons herinneren aan een wereld die voortdurend verandert. Ieder ontwerp is een ode aan het ambacht, met oog voor detail en een doordachte keuze van materialen. Van hout — een warme, levende materie die zich moeilijk laat dwingen — tot veelzijdige kunststof. Het zijn stuk voor stuk eigenzinnige creaties die ontmoeting en herinnering reflecteren.

Meert info?

www.studioarbor.com/thijs-van-der-linden

www.instagram.com/thijs_van_der_linden

Actuele tentoonstellingen van Thijs Van der Linden:

– Wintertentoonstelling Verbeke Foundation – Lost in Garbage – Thijs Van der Linden / Drievuldigheidsboom. (Vaste collectie)

www.verbekefoundation.com/

– Galerie Van Caelenbergh – Thijs Van der Linden, Dirk Victor Caluwaerts en Annik Rachel Klaes. (Open op vrijdag en zaterdag van 10u tot 18u – Laatste weekend!)

www.galerievancaelenberg.com/

Komende tentoonstellingen:

– Kunsthuis ‘De Cafe’ te Zottegem. (Noordstraat 39, 9620 Zottegem – Maart)

Voor een overzicht van alle andere Studio ARBOR activiteiten verwijzen we jullie graag door naar  www.studioarbor.com.

X