ZOOks – Meer dan een animatiefilm – Op 14 februari in CC ZOETEGEM

20180214.jpg

Zottegem, 29/01/2018 –  De Vlaamse animatiefilm ZOOKs met topcast is heel wat meer dan een film.

ZOOks is gemaakt op basis van rotoscopie, een traditionele 2D animatietechniek waarbij het verhaal eerst helemaal wordt gefilmd – met échte acteurs – en nadien actie per actie met de hand wordt getekend. De film mocht rekenen op een absolute topcast, met o.a. Matteo Simoni, Frank Focketyn, Daisy Ip, Warre Borgmans, Wouter Hendrickx, Tine Reymer en Wim Helsen.

Deze unieke Vlaamse animatiefilm van Kristoff en Dimitri Leue zet het belang van de natuur in de verf. In samenwerking met WWF Vlaanderen kunnen scholen zich sinds september 2017 inschrijven voor Beestige Klas, waarna ze een educatief pakket ontvangen dat volledig in het teken van de film staat. Daarnaast wordt een actieoproep gelanceerd om mee te dingen naar een WWF Beestige Klas-award, die op 27 maart 2018 doorgaat in het Zwin.

Maar dat is niet alles

Aansluitend op het educatieve luik met WWF lanceert ZOOKs op 9 februari www.natuurcontrole.be : een interactieve website waar het verhaal van de film een online zijsprong kent. Het jonge publiek trekt daar samen met een aantal figuren ten strijde tegen de boze koning Ferdinand om de natuur te redden.

Praktisch

www.cczoetegem.be

 

X